Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Νομίζεις ότι κυβερνάς ακόμη;» Το Twitter στάζει φαρμάκι για τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ

«Νομίζεις ότι κυβερνάς ακόμη;» Το Twitter στάζει φαρμάκι για τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ

Οι χρήστες του Twitter κρέμονταν κυριολεκτικά από τα χείλη του Αλέξη Τσίπρα, κατά τη χθεσινή ομιλία του στο Βελλίδειο και τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, και απέδειξαν ότι έχουν πολύ καλή μνήμη.

Η εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα αυτό το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ, τόσο με τη χθεσινή του ομιλία στο Βελλίδειο όσο και με τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, απασχόλησε ιδιαίτερα τους πάντα δραστήριους χρήστες του Twitter.

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε χωρίς διάθεση αυτοκριτικής και ανάληψης ευθυνών για τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησής του. Ο χώρος της ΔΕΘ είναι εξάλλου ένα σημείο – σταθμός για τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς από εκεί είχε εξαγγείλει το 2014 ότι θα σκίσει τα μνημόνια.

Αν και το χθεσινό σύνθημα του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «Είμαστε εδώ», πολλοί από τους χρήστες του Twitter – χρησιμοποιώντας το hashtag «Πες μας Αλέξη» – απέδειξαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι εκτός τόπου και χρόνου. Αναλύοντας λέξη προς λέξη όσα είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, οι περισσότεροι εντόπισαν ασάφειες και αντιθέσεις σε σχέση με προηγούμενες εξαγγελίες του ή σε σχέση με κατηγορίες του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θυμός για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το Μετρό Θεσσαλονίκης

Με αφορμή την παρουσία του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, αρκετοί θυμήθηκαν τόσο την «ανοιχτή πληγή» της Συμφωνίας των Πρεσπών όσο και το «πάρτι» που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα εγκαίνια και την – κατά τον ΣΥΡΙΖΑ – άμεση έναρξη λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Οι χρήστες του Twitter κρέμονταν κυριολεκτικά από τα χείλη του τέως πρωθυπουργού και απέδειξαν ότι έχουν πολύ καλή μνήμη. Πολλοί θυμήθηκαν παλιά λάθη του Αλέξη Τσίπρα.

https://twitter.com/Free_Venezuela1/status/1172935286894092288

Αρνητικη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κατά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα δεν υπήρχε υποστήριξη στη νοηματική γλώσσα, σε αντίθεση με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα γλωσσικά ολισθήματα

Σχολιάστηκαν ιδιαίτερα και τα σοφίσματα της γλώσσας του Αλέξη Τσίπρα. Με φράσεις όπως «Στο δικό μας μοντέλο δεν είναι η ανάπτυξη προϋπόθεση για την αύξηση των μισθών, αλλά η αύξηση των μισθών προϋπόθεση για την ανάπτυξη» και «Πρέπει να υπόσχεσαι αυτά που μπορείς να κάνεις, παρά να δημιουργείς προσδοκίες», ο Αλέξης απέδειξε ότι εξακολουθεί να… κρύβεται πίσω από τις λέξεις, προκαλώντας απορία στους ακροατές του.

Άλλες φορές, βέβαια, η γλώσσα του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ έπεφτε σε ατοπήματα και σαρδάμ.

Ενδιαφέρον σημειολογικά είχε και το λάθος του Αλέξη Τσίπρα περί εκλογών στο τέλος της δεκαετίας. Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα ζητήσει εκλογές πριν το τέλος της τετραετίας, ο κ. Τσίπρας είπε ανάμεσα σε άλλα: «Οι όροι και οι προϋποθέσεις για το πότε θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές θα διαμορφωθούν από το πολιτικό σκηνικό και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να συζητήσουμε τώρα εάν οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της δεκαετίας ή όχι».

Παρενέβη λοιπόν ο Αλέκος Χαρίτσης που συντονίζει τη συνέντευξη τύπου για να διευκρινίσει: «Τετραετίας πρόεδρε». «Μα τετραετίας δεν είπα;» απάντησε ο κ. Τσίπρας.

Τέλος, απαρατήρητο δεν έμεινε το γεγονός ότι κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας φαινόταν ελαφρώς ψηλότερος. Τη λύση του μυστηρίου την έδωσαν οι πιο παρατηρητικοί, οι οποίοι πρόσεξαν ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στεκόταν πάνω σε μία παλέτα – πρακτική που έχει επαναλάβει και σε άλλες του ομιλίες.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024