Τσίπρας: Δεν θα μειωθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος με ευθύνη Μητσοτάκη
«Θα δούμε αν θα αρχίσει ποτέ η διαπραγμάτευση για το πρωτογενές πλεόνασμα» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας
Πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ζήτημα της μείωσης των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος εξαπέλυσε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας.
Τόνισε ότι με το σχέδιο που είχε καταρτίσει η κυβέρνησή του, η χώρα θα είχε στόχο 2,5% το 2020 και όχι 3,5% όπως διαγράφεται τώρα.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο «μαξιλάρι» που είχε δημιουργήσει η κυβέρνησή του και υπεραμύνθηκε το σχεδίου που είχε για μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος που παράλληλα θα έδιναν το δημοσιονομικό χώρο για την εφαρμογή των φοροελαφρύνσεων που είχε ανακοινώσει. «Προσφέραμε λύση χωρίς να παραβιάζουμε τη συμφωνία» είπε.
Με ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη όλα αυτά ακυρώθηκαν, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Όταν ανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης, αποφάσισε να απορρίψει το δικό μας σχέδιο και παρέπεμψε στις καλένδες το ζήτημα της μείωσης του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος» σημείωσε. Πρόσθεσε, δε, ότι ο πρωθυπουργός λέει ότι θα το επιτύχει επειδή θα προωθήσει «σκληρές μνημονιακές μεταρρυθμίσεις».
«Θα δούμε αν θα υπάρξει ποτέ αυτή η διαπραγμάτευση» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Κι επειδή γνωρίζω πώς σκέφτονται οι εταίροι, θα είναι μια δύσκολη υπόθεση να έχουμε θετική ανταπόκριση» σημείωσε.
«Το 2020 θα πηγαίναμε σε λύση με 2,5%. Με απόλυτη ευθύνη της νέας κυβέρνησης πάμε με 3,5%» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προϊδέασε, δε, για σκληρή κοινοβουλευτική μάχη σε ό,τι αφορά το ζήτημα του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος, λέγοντας: «Θα είναι μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τον προϋπολογισμό τον Οκτώβρη, καθώς και στο Μεσοπρόθεσμο. Θα παρατηρήσουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τι θα αναφέρουν ως στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα τα επόμενα χρόνια».
- Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μάλι ξεκίνησε το λιντσάρισμα «υπόπτων» που οι πολίτες θεωρούν συνεργούς
- Καμπανάκι από τη Μaersk – «Φέσι» μισό δισ. κάθε μήνα λόγω του πολέμου στο Ιράν
- LIVE: Χάποελ Τελ Αβίβ – Ρεάλ Μαδρίτης
- Ο Άρι Άστερ ήθελε τόσο πολύ την Σκάρλετ Γιόχανσον στη νέα του ταινία που άλλαξε όλο το πρόγραμμά του
- Δημοσκόπηση: Τον δρόμο της εξόδου δείχνουν οι πολίτες σε Μητσοτάκη-ΝΔ – Εμπιστοσύνη σε Κοβέσι, συντριπτικό «ναι» σε εξεταστική για υποκλοπές
- Συνελήφθη στην Αγία Βαρβάρα 22χρονος με όπλο και 4.000 ευρώ – Έκανε απάτες παριστάνοντας τον λογιστή στα Γρεβενά
- Έχουμε βίντεο: Τι έγινε στα backstage της δεύτερης πρόβας του Akyla για την Eurovision;
- Ο Λανουά επέλεξε για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ τον τελευταίο διαιτητή σε ορισμούς στη La Liga
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442