«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει εποικοδομητική και ταυτόχρονα μαχητική αντιπολίτευση όπου χρειάζεται» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ όσο αφορά την αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία μακρά εμπειρία στην πολιτική ζωή του τόπου καθώς και κυβερνητική εμπειρία ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να ακούσετε από εμάς καταστροφολογία».

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν θα ακούσετε τις διαρκείς κασσανδρικές προβλέψεις ή τα συνειδητά ψεύδη όπως από τον νυν πρωθυπουργό». Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε όταν ήταν στη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ήξερε πως δεν υπήρξε προδοτική Συμφωνία για το Μακεδονικό».

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ακόμη ότι δεν πιστεύει πως η εμπειρία και η ωρίμανση του ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν και μαχητικές διεκδικήσεις.

Πρόωρες εκλογές;

Σε άλλη ερώτηση για το ενδεχόμενο να ζητήσει πρόωρες εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι αυτή ήταν η τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη για να συσπειρώσει το κόμμα του. Είπε ότι ο ίδιος δεν έχει τέτοια προβλήματα, ούτε θέλει να διχάσει ή να δημιουργήσει τοξικό κλίμα στη χώρα.

«Η ίδια η ζωή και η κυβέρνηση που έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων θα αποδείξει εάν θα γίνουν πρόωρες εκλογές» σημείωσε.

Γράψτε το σχόλιό σας