Σκληρή κριτική ακόμη και για τα εθνικά θέματα και συγκεκριμένα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά της νέας κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι δεν έχει πυξίδα.

Ο κ. Τσίπρας αφού υπεραμύνθηκε την πολιτική της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της οποίας – όπως είπε – «είχαμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την άλλη πλευρά» σημείωσε πως η νέα κυβέρνηση «μας ξαναγυρνάει σε ένα άλλο δόγμα, στο δόγμα της αδράνειας και της σιωπής…».

Αγνοώντας προφανώς τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού το μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων, ανέφερε πως η νέα κυβέρνηση δεν έχει διάθεση για ενεργητική στάση.

«Το κρισιμότερο είναι ό,τι  δεν βλέπω να ακολουθεί τουλάχιστον προς ώρας, δεν βλέπω να ακολουθεί μία πολιτική που να έχει πυξίδα. Την ίδια στιγμή που μας κατηγορούσε για τον διάλογο και τους ανοιχτούς διαύλους τώρα βλέπουμε μια σιωπή και αδράνεια. Δεν σταμάτησαν τα γεωτρύπανα να αλωνίζουν στην κυπριακή ΑΟΖ» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στο σημείο να αναφερθεί και στην τελευταία απόφαση της ΕΕ σχετικά με τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας.  «Πήραμε μία απόφαση λίγο πριν τις εκλογές πολύ σημαντική απόφαση κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας. Έδωσα μάχη γι΄ αυτή την απόφαση. Δεν βλέπω η νέα κυβέρνηση να την έχει αξιοποιήσει» είπε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος στο θέμα του Μακεδονικού και της Συμφωνίας των Πρεσπών είχε αφήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς ενημέρωση τα πολιτικά κόμματα, τόνισε πως «φαντάζομαι να μας ενημερώσει ο πρωθυπουργός κάποια στιγμή για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο