Ζυμαρικά με ωμό κολοκύθι και δυόσμο
Ενα νόστιμο ελαφρύ πιάτο που μπορείτε να απολαύσετε ζεστό ή – ακόμα καλύτερα, λόγω υψηλών θεμοκρασιών- κρύο.
Προετοιμασία 10΄ Μαγείρεμα περίπου 10΄
Υλικά (για 4-6 μερίδες)
300 γρ. casarecce ή οποιοδήποτε ζυμαρικό της αρεσκείας μας
60 ml ελαιόλαδο
2 μέτρια κολοκύθια, κομμένα με το μαντολίνο σε πολύ
λεπτά μπαστούνια (σαν μακαρόνια)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 φρέσκο καλαμπόκι ωμό
1 αβοκάντο, σε κύβους
100 γρ. φέτα τριμμένη
2 κ.σ. δυόσμος
Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
40 ml χυμός λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας . Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ με 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κολοκύθι, τα κρεμμυδάκια, το καλαμπόκι και το αβοκάντο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο την τριμμένη φέτα, το δυόσμο, τον χυμό και το ξύσμα. Ανακατεύουμε με τα χέρια. Προσθέτουμε αλατοπίπερο.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Τέξας: Μητέρα σκότωσε τον 3χρονο γιο της και μετά αυτοκτόνησε – «Πες αντίο στον μπαμπά» έλεγε τραβώντας βίντεο
- Eurovision: Έξι πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον φετινό διαγωνισμό
- Masters Ρώμης: Η κλήρωση για Τσιτσιπά και Σάκκαρη
- Ευρωεκλογές 2024 στον αστερισμό του TikTok – Τα social media δίνουν τον τόνο
- O Κρητικός που περπάτησε από τα Λενταριανά μέχρι τα Σφακιά – Έκανε 119.936 βήματα σε 18 ώρες και 47 λεπτά
- «Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Πέλκας»