Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αγγελής: Όλοι ήξεραν ποιος ήταν ο «Ρασπούτιν», αλλά τον φοβούνταν

Αγγελής: Όλοι ήξεραν ποιος ήταν ο «Ρασπούτιν», αλλά τον φοβούνταν

Πολύωρη κατάθεση στην οποία φωτογράφησε, χωρίς όμως να κατονομάσει τον αποκαλούμενο «Ρασπούτιν» έδωσε σήμερα Πέμπτη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, στο πλαίσιο της έρευνας για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

Πολύωρη κατάθεση στην οποία φωτογράφησε, χωρίς όμως να κατονομάσει τον αποκαλούμενο Ρασπούτιν» έδωσε σήμερα Πέμπτη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής στον συνάδελφό του αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Ευάγγελο Ζαχαρή, στο πλαίσιο της έρευνας για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αγγελής επανέλαβε αυτό που ήδη είχε προ μηνών στην αναφορά του σημειώσει ότι πως «όλοι ξέρουν ποιος είναι ο «Ρασπούτιν», αλλά όλοι τον φοβούνται», προσθέτοντας με νόημα πως «ο «Ρασπούτιν» ήταν σαν τον Θεό, πανταχού παρών στο χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Αγγελής επικαλέστηκε ότι η τέως εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου του είχε πει ποιος είναι ο «Ρασπούτιν».

Κατά τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό το όνομα του «Ρασπούτιν» το ξέρουν πολύ καλά η Ξένη Δημητρίου, ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου και η τέως Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Φέρεται μάλιστα στην κατάθεση του να αναφέρθηκε σε συναντήσεις που είχε ο ίδιος και με τους τρεις (Καλογήρου, Δημητρίου και Παπασπύρου) όπου συμφωνήθηκε να απομακρυνθεί η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για να σταματήσει η επιρροή που είχε πάνω της ο «Ρασπούτιν».

Αναφερόμενος δε στις σχέσεις του και με τους όλους (Δημητρίου και λοιποί) φέρεται να είπε «Φίλη η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, φίλοι οι εισαγγελείς, αλλά φιλτάτη η αλήθεια».

Ειδικότερα ο κ. Αγγελής φέρεται να κατέθεσε «η συμπεριφορά της κυρίας Τουλουπάκη έδειχνε ότι υπήρχε άτομο του οποίου ακολουθούσε τις εντολές του που ήταν ισχυρότερος από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και από μένα». «Κουμάντο -φέρεται να είπε ο κ. Αγγελής- δεν έκαναν στην Εισαγγελία Διαφθοράς οι Εισαγγελείς αλλά ο «Ρασπούτιν»».

Επίσης αναφέρθηκε πέραν της Novartis και σε άλλες υποθέσεις για τις οποίες κατήγγειλε παρεμβάσεις «Ρασπούτιν», ενώ φέρεται να υποστήριξε, ότι από το 2013 υπήρχαν δικογραφίες στην Εισαγγελία Διαφθοράς που δεν είχαν κινηθεί καθόλου, ενώ για άλλες που μπήκαν στο αρχείο φέρεται να είπε «ότι αν γίνει έρευνα κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους».

Επιπλέον ο κ. Αγγελής επικαλέστηκε δέκα λόγους που κατ΄ εκείνον αποδεικνύουν την παρέμβαση «Ρασπούτιν» στην Εισαγγελία Διαφθοράς, μεταξύ των οποίων επικαλέστηκε και τις καταγγελίες της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου προσθέτοντας ότι οι καταγγελίες Ράικου και του ίδιου κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος.

Από την πλευρά του ο κ. Ζαχαρής μετά το τέλος του πρώτου κύκλου των καταθέσεων θα μελετήσει και θα αξιολογήσει το αποδεικτικό υλικό πριν καθορίσει τις επόμενες δικονομικές κινήσεις του, καθώς όπως όλα δείχνουν τις επόμενες μέρες θα κληθούν να καταθέσουν και νέοι μάρτυρες.

Aπό την πλευρά της, η κ. Τουλουπάκη δήλωσε σχετικά με τα καταγγελλόμενα εκ μέρου του κ. Αγγελή: «Σεβόμενη τη μυστικότητα της  τρέχουσας έρευνας, που προφανώς κάποιος καταγγέλλων δεν σέβεται, δεν έχω κανένα σχόλιο επί των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ο,τι έχω να πω θα το καταθέσω στα αρμόδια όργανα. Το μόνο που έχω να σχολιάσω σε όσα παντελώς ψευδή βλέπουν το φως της δημοσιότητας, είναι ότι η ίδια η πορεία της υπόθεσης έχει διαψεύσει πλήρως τα όσα αναφέρονται. Εγώ και οι συνεργάτες μου θα συνεχίσουμε την έρευνά μας απτόητοι  στην υπηρεσία της αλήθειας. Ας συνεχίσει και ο καταγγέλλων το δικό του…».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024