Υπόθεση Novartis: Ο Σαμαράς κατονόμασε τον περίφημο «Ρασπούτιν»
«Ο,τι είχα να πω για την άθλια αυτή σκευωρία το είπα από την πρώτη στιγμή» δήλωσε ο κ. Σαμαράς, αμέσως μετά την κατάθεσή του για την υπόθεση της Novartis
Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη για την πολύκροτη υπόθεση της Novartis.
«Ο,τι είχα να πω για την άθλια αυτή σκευωρία το είπα από την πρώτη στιγμή» δήλωσε ο κ.Σαμαράς.
Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν κατονόμασε τον περίφημο «Ρασπούτιν» ο πρώην Πρωθυπουργός απάντησε καταφατικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα έκτασης 32 σελίδων ενώπιον των αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου επικαλούμενος όσα νέα στοιχεία έχουν προκύψει για την υπόθεση και συγκεκριμένα την σκευωρία που υποστηρίζει ότι στήθηκε σε βάρος του.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η κατάθεση και τα στοιχεία που προσκόμισε θα διαβιβαστούν στη Βουλή καθώς αφορούν πολιτικά πρόσωπα. Και ως εκ τούτου αποκλειστική αρμοδιότητα για την έρευνα έχει η Βουλή.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).