Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εθνική Μπάσκετ: Ελειπε μόνο ο... Κύρος Γρανάζης!

Εθνική Μπάσκετ: Ελειπε μόνο ο… Κύρος Γρανάζης!

Το πρωί του Σαββάτου ο Γκρεγκ Πόποβιτς είχε προαναγγείλει ότι θα χρησιμοποιήσει είτε box-and-one, είτε triangle and two, που υπήρξαν πολύ δημοφιλείς πατέντες στη δεκαετία του '80, όταν οι αντίπαλοι του Αρη και της Εθνικής προσπαθούσαν να περιορίσουν τον Νίκο Γκάλη και τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Σε διαγωνισμό αμυντικών επινοήσεων και εφευρέσεων εξελίχθηκαν οι αγώνες της Εθνικής μπάσκετ και η αιτία έχει ονοματεπώνυμο: Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Στον αγώνα με τη Βραζιλία ο Αλεξάντερ Πέτροβιτς ρίσκαρε με τον κατά 22 πόντους κοντύτερο (αλλά με πολύ γερά πόδια) Αλεξ Γκαρσία, ενώ ο Μπρούνο Καμπόκλο προσέτρεχε στις βοήθειες για να μην επιτρέψει στον MVP του ΝΒΑ να διεισδύει, να ποστάρει και να τελειώνει τις φάσεις με το αγαπημένο του spin move.

Με τη Νέα Ζηλανδία ο Πολ Χενάρε χρησιμοποίησε επί πολύ άμυνα ζώνης, ώστε να κλείσει τους διαδρόμους και να γεμίσει τους χώρους στους οποίους αρέσκεται και συνηθίζει να καλπάζει ο Γιάννης.

Το πρωί του Σαββάτου ο Γκρεγκ Πόποβιτς είχε προαναγγείλει ότι θα χρησιμοποιήσει είτε box-and-one, είτε triangle and two, που υπήρξαν πολύ δημοφιλείς πατέντες στη δεκαετία του ’80, όταν οι αντίπαλοι του Αρη και της Εθνικής προσπαθούσαν να περιορίσουν τον Νίκο Γκάλη και τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Το box-and-one και το diamond-and-one (αναλόγως με τη διάταξη των παικτών της ζώνης σε τετράγωνο ή σε κύβο) τα λάνσαρε πρώτος ο τότε προπονητής του ΠΑΟΚ Θεόδωρος Ροδόπουλος βάζοντας πότε τον Δημήτρη Καλπάκη και πότε τον Χρήστο Κωνσταντινίδη να πιέζουν τον Γκάλη και να τον οδηγούν μέσα στη ρακέτα όπου καραδοκούσαν ο Παναγιώτης Φασούλας και ο Μάνθος Κατσούλης.

O πεντάκις πρωταθλητής του ΝΒΑ είχε επιλέξει για την εξ ορισμού επικίνδυνη αποστολή τον Τζόε Χάρις, αλλά κατόπιν συσκέψεων με τους επιτελείς του την ανέθεσε στον Χάρισον Μπαρνς, ενώ κάποια στιγμή έστησε τέσσερις παίκτες στην ευθεία δίκην οχυρού για να εμποδίσει την κίνηση του Γιάννη προς τα μέσα και να περιορίσει το οπτικό πεδίο του στην πάσα.

Τουθόπερ, μετέτρεψε το box-and-one σε one-and-box και παρουσίασε ένα ποδοσφαιρικό 4-4-2 με δύο στόπερ και δύο λίμπερο!

Προχθές πάλι ο ισραηλινός προπονητής της Τσεχίας Ρόνεν Γκίνζμπουργκ είχε επίσης προαναγγείλει ότι προτίθεται να αντιμετωπίσει τον «Greek Freak» με box-and-one, αλλά έβγαλε σχεδόν όλο το ματς με ζώνη…

Πλάκα πλάκα, μόνο ο… Κύρος Γρανάζης έλειπε για να συμπληρωθεί το παζλ των εφευρετών!

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024