Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εφτασε στον προορισμό του το ιρανικό δεξαμενόπλοιο - Πουλήθηκε το πετρέλαιο

Εφτασε στον προορισμό του το ιρανικό δεξαμενόπλοιο – Πουλήθηκε το πετρέλαιο

«Το δεξαμενόπλοιο έφθασε στον προορισμό του, το πετρέλαιο έχει πουληθεί» δήλωσε ο εκπρόσωπος Αμπάς Μουσαβί στο τηλεοπτικό δίκτυο χωρίς να αποκαλύπτει εάν το πετρέλαιο έχει παραδοθεί

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως το ιρανικό δεξαμενόπλοιο, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο μιας διαμάχης ανάμεσα στην Τεχεράνη και στις δυτικές δυνάμεις, έφθασε στον προορισμό του και πούλησε το πετρέλαιό του, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

«Το δεξαμενόπλοιο έφθασε στον προορισμό του, το πετρέλαιο έχει πουληθεί» δήλωσε ο εκπρόσωπος Αμπάς Μουσαβί στο τηλεοπτικό δίκτυο χωρίς να αποκαλύπτει εάν το πετρέλαιο έχει παραδοθεί.

Φωτογραφήθηκε από δορυφόρο

Το δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1, το οποίο απενεργοποίησε τον αναμεταδότη του ανοικτά της Συρίας την περασμένη εβδομάδα, φωτογραφήθηκε από δορυφόρο ανοικτά του συριακού λιμανιού Ταρτούς.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι το φορτίο του πλοίου – 2,1 εκατ. βαρέλια πετρέλαιο αξίας 140 εκατ, δολαρίων – έχουν παραλήπτη «το φονικό καθεστώς Άσαντ».

Το Σάββατο, ο  σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον, δήλωσε ότι το Adrian Darya 1 έφθασε στη Συρία και προειδοποίησε την Τεχεράνη ότι «δεν θα εξασφαλίσει καμία ελάφρυνση κυρώσεων όσο δεν σταματά να λέει ψέματα και να διασπείρει την τρομοκρατία».

«Όποιος έλεγε πως το Adrian Darya 1 δεν κατευθυνόταν στη Συρία αρνείται την πραγματικότητα» έγραψε ο Μπόλτον στο Twitter δίπλα σε μια δορυφορική εικόνα που δείχνει το πλοίο δύο ναυτικά μίλια από την Ταρτούς.

«Η Τεχεράνη πιστεύει πως είναι πιο σημαντικό να βοηθήσει το φονικό καθεστώς Άσαντ παρά τον ίδιο τον λαό της. Μπορούμε να συζητήσουμε, αλλά η Τεχεράνη δεν θα εξασφαλίσει καμία ελάφρυνση κυρώσεων όσο δεν σταματά να λέει ψέματα και να διασπείρει την τρομοκρατία» πρόσθεσε.

Εκλεισε τον αναμεταδότη σήματος

Τα σχόλια του Μπόλτον έρχονται μετά τις αναφορές στις αρχές της εβδομάδας ότι το Adrian Darya 1 βρισκόταν κάπου μεταξύ Κύπρου και Συρίας, με τον αναμεταδότη του να κλείνει και την ακριβή του θέση να παραμένει άγνωστη, εν μέσω αμερικανικών απειλών για κυρώσεις σε όποια χώρα προσέφερε λιμάνι στο πλοίο.

Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα κατηγορήσει το Ιράν ότι σχεδιάζει να «υπαναχωρήσει» από τις υποτιθέμενες δεσμεύσεις του να μην επιτρέψει στο τάνκερ, που ήταν γνωστό με το όνομα Grace1, να πλεύσει στη Συρία μετά την απελευθέρωσή του από το Γιβραλτάρ τον περασμένο μήνα. Ωστόσο οι ιρανικές αρχές έχουν επιμείνει ότι η Τεχεράνη ποτέ δεν εγγυήθηκε ότι το τάνκερ δεν θα κατευθυνόταν στη Συρία.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024