Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
US Open: Ντιμιτρόφ από τα παλιά απέκλεισε τον Φέντερερ με ανατροπή

US Open: Ντιμιτρόφ από τα παλιά απέκλεισε τον Φέντερερ με ανατροπή

O άλλοτε Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ νίκησε με 3-2 σετ τον Ρότζερ Φέντερερ, που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού, και προκρίθηκε στον ημιτελικό του US Open

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στη Νέα Υόρκη καθώς επικράτησε σε 3.12′ του άτυχου Ρότζερ Φέντερερ (αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού) με 3-2 σετ ( 3-6, 6-4, 3-6, 6-4, 6-2) και προκρίθηκε στον ημιτελικό του US Open.

Το άλλοτε Νο 3 του κόσμου και πλέον Νο 78. υποχρέωσε σε ήττα τον σπουδαίο Ελβετό (Νο 3.) κερδίζοντάς τον για πρώτη φορά μετά από επτά σερί ήττες. Ο Ντιμιτρόφ θα παίξει για τρίτη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικό Grand Slam μετά από το Australian Open του 2017 και το Wimbledon του 2014. Εκεί θα βρει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ (Νο5).

To ματς

Στο πρώτο σετ ο Φέντερερ επικράτησε σχετικά εύκολα αφού ξεκίνησε πολύ δυνατά και δεν κινδύνεψε καθόλου. Εκμεταλλευόμενος το σερβίς του και με μπρέικ στο δεύτερο γκέιμ έφτασε στο 3-0 τελειώνοντας τελικά το σετ με 6-3 για το 1-0.

Ο Ντιμιτρόφ απάντησε στο δεύτερο σετ όπου ουσιαστικά κρίθηκε στο έκτο γκέιμ. Εκεί ο Βούλγαρος με μπρέικ έκανε το 4-2 και έφτασε στο 1-1 με 6-4.

Το τρίτο σετ ανήκε και πάλι στον «Βασιλιά» αλλά όχι τόσο εύκολα όσο το πρώτο. Οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι χέρι μέχρι το 3-3 παίρνοντας τα γκέιμ που σέρβιραν όταν ο Ελβετός έκανε μπρέικ για το 4-3. Στη συνέχεια πήρε και τα δύο επόμενα φτάνοντας στο 2-1.

Ο Ντιμιτρόφ προηγήθηκε από νωρίς με 2-0 στο τέταρτο σετ αλλά ο Φέντερερ δεν μπόρεσε να κάνει κάποιο μπρέικ και μοιραία έχασε με 6-4 για το 2-2 στα σετ.

Στο πέμπτο σετ υπήρξε καθυστέρηση με τον Φέντερερ να παίρνει ιατρικό τάιμ άουτ λόγω προβλήματος πιθανότατα στη μέση. Ο Ντιμιτρόφ το εκμεταλλεύτηκε κι έφτασε γρήγορα στο 3-0 με δύο μπρέικ και πλέον το ματς ήταν στα χέρια του. Το γκέιμ τελείωσε με 6-2 και ο 28χρονος τενίστας με μεγάλη ανατροπή προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024