Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πίτερ Λίντμπεργκ: Ο κόσμος της μόδας αποχαιρετά τον κορυφαίο φωτογράφο

Πίτερ Λίντμπεργκ: Ο κόσμος της μόδας αποχαιρετά τον κορυφαίο φωτογράφο

Διάσημα μοντέλα λένε το δικό τους «αντίο» στον Πίτερ Λίντμπεργκ μέσα από αναρτήσεις τους στα social media

Η είδηση του θανάτου του κορυφαίου φωτογράφου Πίτερ Λίντμπεργκ, βύθισε σε πένθος τον κόσμο της μόδας, με διάσημα μοντέλα, αλλά και διάσημες γυναίκες όπως η Μέγκαν Μαρκλ να λένε το δικό τους «αντίο» στον διάσημο φωτογράφο, μέσα από αναρτήσεις τους στα social media.

Ο φόρος τιμής της Μέγκαν Μαρκλ

Η δούκισσα του Σάσσεξ, Μέγκαν Μαρκλ είπε το δικό της συγκινητικό αντίο στον διάσημο φωτογράφο, δημοσιεύοντας στο Instagram μια φωτογραφία που δεν είχε δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας, γράφοντας στη λεζάντα:

«Τιμώντας την ζωή και το έργο του φωτογράφου Πίτερ Λίντμπεργκ. Το έργο του είναι παγκοσμίως αναγνωρίσιμο για την καταγραφή της ουσίας ενός θέματος και την προώθηση των υγιών ιδανικών της ομορφιάς, αφήνοντας κατά μέρους το photoshop και προτιμώντας την φυσική ομορφιά με το ελάχιστο μακιγιάζ.

Η δούκισσα του Σάσεξ εργάστηκε με τον Πίτερ στο παρελθόν και τον επέλεξε προσωπικά για την φωτογράφηση των 15 γυναικών που κοσμούν το εξώφυλλο της βρετανικής Vogue. Δεν υπήρχε άλλος φωτογράφος που να σκεφτεί πως θα καταφέρει να κάνει έργο το όραμά της. Το «Δυνάμεις για αλλαγή» ήταν ένα από τα τελευταία του δημοσιευμένα έργα. Θα μας λείψει».

Τα σούπερ κορίτσια του Λίντμπεργκ

Ο Πίτερ Λίντμπεργκ, προσέγγισε με τον φωτογραφικό του φακό τον κόσμο της μόδας με απλότητα, βάζοντας τη φυσική ομορφιά των μοντέλων σε πρώτο πλάνο. Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες του, με τα σουπερ μόντελ της δεκαετίας του ‘ 90 Σίντι Κρόφορντ, Ναόμι Κάμπελ, Λίντα Εβαντζελίστα,  Κρίστι Τέρλινγκτον  και Κέιτ Μος, έχουν μείνει ανεξίτηλα χαραγμένες στην ιστορία της μόδας και της φωτογραφίας.

«Θα μας λείψεις Πίτερ» γράφει στη λεζάντα της φωτογραφίας που ανέβηκε στο λογαριασμό του πρακτορείου μοντέλων της Κέιτ Μος. Ένα ασπρόμαυρο «κλικ» του Λίντμπεργκ, με τη νεαρή Κέιτ Μος να ποζάρει, αφοπλίζοντας με τη φυσική της ομορφιά.

View this post on Instagram

We will miss you Peter 🖤

A post shared by Kate Moss Agency (@katemossagency) on

«Όταν ο Πίτερ Λίντμπεργκ φωτογράφιζε όλα είχαν να κάνουν με τις γυναίκες. Τα μαλλιά, το μακιγιάζ ή το στυλ, έρχονταν σε δεύτερη μοίρα. Είχε έναν τρόπο να μετατρέψει τις ατέλειες σε κάτι μοναδικό και όμορφο … και οι φωτογραφίες του θα είναι πάντα διαχρονικές. Θα μας λείψεις τόσο πολύ Πίτερ. Είναι τιμή μου να σε γνώρισα και συνεργάστηκα μαζί σου», έγραψε με τη σειρά της η Σίντι Κρόφορντ, στην ανάρτησή της στο Instagram.

«Η καρδιά μου έχει ραγίσει» γράφει η Λίντα Εβαντζελίστα στο προφίλ της, δημοσιεύοντας μία φωτογραφία από τα παρασκήνια φωτογράφησης με τον Λίντμπεργκ.

Συντετριμμένη από τον θάνατο του Λίντμπεργκ, δήλωσε και η Ναόμι Κάμπελ, η οποία δημοσίευσε μία φωτογραφία στην οποία χαμογελά αγκαλιά με τον αγαπημένο της Πίτερ.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024