Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ποδόσφαιρο είναι ζόρικο

Το ποδόσφαιρο είναι ζόρικο

Εχει ανάγκη το VAR διαφημιστικής προβολής; Είναι προφανές. Τα λεφτά είναι τόσα πολλά

ΠΟΛΛΑ έχουν δει τα μάτια μου, αυτό μου φέρνει τρόμο. Δεν είναι μόνο η κατά περίπτωση και κατά το δοκούν χρήση του VAR. Μένεις ενεός καθώς διαπιστώνεις διαφημιστική καμπάνια του προϊόντος. Καταχωρήσεις προβολής του VAR. «Η τεχνολογία στην υπηρεσία του διαιτητή» κ.λπ., κ.λπ. Κι από κάτω τα λογότυπα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της ΕΠΟ και της αναδόχου εταιρείας. Σε ποια αγορά δηλαδή απευθύνονται; Στα σχολικά πρωταθλήματα; Στα τουρνουά 5Χ5; Εχει ανάγκη το VAR διαφημιστικής προβολής; Είναι προφανές. Τα λεφτά είναι τόσα πολλά (10,5 εκατ. για πέντε χρόνια), που περισσεύουνε για να μοιραστούν. Κατά το δοκούν. Πάμε τώρα στο θέμα μας. Στον Παναθηναϊκό. Δηλαδή Νταμπίζας – Δώνης, πέρυσι τα έκαναν όλα σωστά κι εφέτος όλα λάθος; Είναι κάτι που θα γίνει σχετικά σύντομα γνωστό. Στα παιχνίδια μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Μεταγραφές

ΣΕ Βικελίδης, στο ΟΑΚΑ με Ολυμπιακό, στη Νέα Σμύρνη, στο ΟΑΚΑ με την Ξάνθη. Οι αιτιάσεις για τον Νίκο Νταμπίζα είναι γνωστές. Λάθος χειρισμοί στις μεταγραφές που είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση ολοκλήρωσής τους. Βλέπε Σένκεφελντ. Λάθος συγκρότηση του ρόστερ. Πληθώρα εξτρέμ κι ούτε ένας αμυντικός χαφ πίσω από τον Κουρμπέλη. Απουσία εναλλακτικών λύσεων στα άκρα της άμυνας. Ακόμα αναζητείται ο φορ πίσω από τον Μακέντα. Εγωισμός στον χειρισμό της υπόθεσης Χατζηγιοβάννη. Περιθωριοποίηση του ελληνικού στοιχείου. Η τραγική εικόνα των Πρασίνων στα παιχνίδια με Λαμία και ΟΦΗ (το ένα χειρότερο από το άλλο) βάζει υποχρεωτικά στο κάδρο και τον Γιώργο Δώνη. Αυτό που βγαίνει την Κυριακή στο γήπεδο είναι η δουλειά που γίνεται όλη την εβδομάδα στην προπόνηση. Για να μη βλέπεται ο Παναθηναϊκός (πέρα από την ατομική ποιότητα των ποδοσφαιριστών) κάτι φταίει.

Απόρριψη

ΚΑΤΙ δεν γίνεται σωστά. Κι αυτό είναι ευθύνη του προπονητή. Η περιθωριοποίηση του Τσάνδαρη, η απόρριψη του Κολοβέτσιου σαν πρώτη επιλογή. Το ξενέρωμα, η έλλειψη ενθουσιασμού και διάθεσης από Χατζηγιοβάννη – Μπουζούκη. Ποδοσφαιριστές που είχε στηριχθεί πάνω τους το περυσινό εγχείρημα. Την ίδια ώρα καμία από τις οκτώ συνολικά μεταγραφές δεν έχει καταφέρει να δείξει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μια ομάδα που στα 180 λεπτά με Λαμία και ΟΦΗ δεν κατάφερε να βγάλει μία φάση της προκοπής. Δεν έβαλε γκολ στη ροή του αγώνα, έφαγε τέσσερα και θα μπορούσε να φάει και παραπάνω. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι η δουλειά τους, και ειδικότερα του Νταμπίζα, δυσκολεύει από τη φυσική απουσία της διοίκησης. Ο Γ. Αλαφούζος ενημερώνεται, αλλά αυτό δεν αρκεί. Δεν είναι δυνατόν ο όποιος τεχνικός διευθυντής να τα παίρνει όλα επάνω του. Την πολιτική που θα ασκήσει η διοίκηση στις ανανεώσεις Χατζηγιοβάννη – Μουζούκη.

Διαχείριση

ΤΗ συνολική διαχείρισή τους. Ακόμα είναι νωρίς, αλλά η κατάσταση στον Παναθηναϊκό είναι οριακή. Θα μπορέσει να συνέλθει; Πέρυσι Νταμπίζας – Δώνης τα κατάφεραν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Αυτό που παρουσίασαν στον πρώτο γύρο ήταν πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Το ποδόσφαιρο ωστόσο δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Είναι ζόρικο. Κάθε σεζόν ξεκινάς από το μηδέν. Και εισπράττεις το σωστό ή το λάθος της δουλειάς και των επιλογών σου. Τα λάθη στην προκειμένη περίπτωση είναι προφανή. Το ζήτημα που προκύπτει είναι κατά πόσον η κατάσταση είναι αναστρέψιμη και σε ποιον βαθμό. Καμιά σεζόν δεν τελείωσε στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Ωστόσο δεν θέλει και πολύ να σε πάρει από κάτω. Ειδικότερα όταν ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια και το ηθικό είναι στο ναδίρ. Κι εδώ θα κριθούν Δώνης – Νταμπίζας. Στο κατά πόσον θα καταφέρουν να αλλάξουν την εικόνα. Με τη διακοπή να δίνει χρόνο και να βοηθάει.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δηλαδή αν δεν δίνει ο διαιτητής (Ευαγγέλου) το πέναλτι που έγινε μπροστά στα μάτια του και το υποδεικνύει λόγω VAR, γλιτώνει την τιμωρία;

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024