Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lamborghini Sian 2020:  Υβριδική… λάμψη

Lamborghini Sian 2020: Υβριδική… λάμψη

Η φίρμα από την Sant’ Agata αποκαλύπτει την πρώτη της υβριδική πρόταση η οποία με ισχύ 819 ίππων, κερδίζει από τα αποδυτήρια τον τίτλο της ταχύτερης Lamborghini φροντίζοντας να υπογραμμίσει την ιδιαιτερότητά της και με μια αναλόγως επιβλητική αισθητική με αναφορές στο παρελθόν αλλά και στο μέλλον.

Η ιταλική φίρμα αποκάλυψε την πρώτη της υβριδική πρόταση η οποία αποτελεί μια περιορισμένη έκδοση με αφετηρία την Aventador και χάρη στο συνδυασμό ενός V12 με ηλεκτρικό μοτέρ και παράλληλο ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt, εξασφαλίζει τον τίτλο της ισχυρότερης Lamborghini παραγωγής.

Η νέα υβριδική πρόταση της Lamborghini θα κατασκευαστεί αποκλειστικά σε 63 μονάδες, παραπέμποντας στο έτος ίδρυσης της ιταλικής φίρμας τα οποία έχουν ήδη βρει τους ιδιοκτήτες τους.

Η Sian όπως ονομάζεται, ένα όνομα που σύμφωνα με τις συστάσεις, σε διάλεκτο της Μπολόνια σημαίνει «λάμψη της αστραπής», εφοδιάζεται με τον V12 των 6,5 λίτρων που εξοπλίζει την Aventador SVJ με τη διαφορά ότι στην προκειμένη περίπτωση συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ αυξάνοντας την συνδυαστική ισχύ στους 819 ίππους.

Ο ηλεκτροκινητήρας ισχύος 36 ίππων τοποθετείται ανάμεσα στον κινητήρα και στο σύστημα μετάδοσης ενώ τροφοδοτείται από πυκνωτή αντί μπαταριών ο οποίος σύμφωνα με την ιταλική φίρμα, έχει τρεις φορές μεγαλύτερη απόδοση από τις συμβατικές μπαταρίες ιόντων λιθίου με αντίστοιχο βάρος.

Εκτός από τον τίτλο της ισχυρότερης Lamborghini η Sian είναι και επίσης και η ταχύτερη διαχρονικά πρόταση των Ιταλών υποσχόμενη επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2,8 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα που «θα ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα» σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις.

Σε ό,τι αφορά την αισθητική της είναι επηρεασμένη από την θρυλική Countach όπως προδίδουν το χαρακτηριστικό «Υ» μοτίβο των εισαγωγών αέρα, το γυάλινο κάλυμμα κινητήρα και οι διαγώνιοι στο καπό. Τα φωτιστικά σώματα παραπέμπουν στην Terzo Millenio μια σχεδιαστική μελέτη με την οποία η Lamborghini επιχείρησε να αποτυπώσει το ηλεκτρικό μέλλον.

Το θεαματικό της παρουσιαστικό χαρακτηρίζουν επίσης μια σειρά από ενεργά και μη αεροδυναμικά βοηθήματα τα οποία φροντίζουν για καλύτερη ευστάθεια ή μεγαλύτερη ταχύτητα αναλόγως την περίσταση. Ενδεικτικά, η αεροτομή ενεργοποιείται σε υψηλές ταχύτητες ενώ το σταθερό μπροστινό splitter και τα χαρακτηριστικά κατώτερα πλευρικά τμήμα αναλαμβάνουν να αυξήσουν την κάθετη δύναμη.

Η Sian διαθέτει και ενεργές εισαγωγές αέρα αλλά και κατά κάποιο τρόπο ενεργό κάλυμμα κινητήρα το οποίο αποτελείται από ένα ειδικό έξυπνο υλικό το οποίο συνδράμει στην καλύτερη ψύξη του συνόλου.

Ο επικεφαλής της ιταλικής φίρμας Stefano Domenicalli, δήλωσε ότι η Sian «αποτελεί το πρώτο βήμα της Lamborghini προς το ηλεκτρικό μέλλον αλλά και την εξέλιξη των V10 και V12 κινητήρων».

Η επίσημη πρεμιέρα της θα πραγματοποιηθεί στην προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτης όπου θα παρουσιαστεί στην ειδικά σχεδιασμένη για την έκδοση απόχρωση toy «ηλεκτρικού χρυσού» όπως την αποκαλεί η Lamborghini. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι την αισθητική κάθε ενός από τα ήδη πωληθέντα 63 αντίτυπα θα επιμεληθεί το τμήμα εξατομίκευσης της Lamborghini Αd Personam βάσει των προτιμήσεων των ιδιοκτητών τους.

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024