Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι απαντά το Βρετανικό Μουσείο στην πρόθεση Μητσοτάκη να ζητήσει δανεισμό των Γλυπτών

Τι απαντά το Βρετανικό Μουσείο στην πρόθεση Μητσοτάκη να ζητήσει δανεισμό των Γλυπτών

Ότι θα εξετάσει οποιοδήποτε αίτημα λάβει για δανεισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα το 2021 απαντάει στον Κυριάκο Μητσοτάκη το βρετανικό μουσείο, αναφορικά με την πρόταση που σκοπεύει να καταθέσει ο έλληνας πρωθυπουργός στον βρετανό ομόλογό του, Μπόρις Τζόνσον

Ότι θα εξετάσει οποιοδήποτε αίτημα λάβει για δανεισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα το 2021 απαντάει στον Κυριάκο Μητσοτάκη το βρετανικό μουσείο, αναφορικά με την πρόταση που σκοπεύει να καταθέσει ο έλληνας πρωθυπουργός στον βρετανό ομόλογό του, Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά την Κυριακή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει «ως πρώτο βήμα» για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα να εκτεθούν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στην Αθήνα με αφορμή το 2021. «Η συγκυρία είναι εξαιρετική» τονίζει μιλώντας στον βρετανικό Observer.

Από την πλευρά του, το βρετανικό μουσείο κρατώντας μια πιο… διπλωματική στάση, απάντησε πως το κάθε αίτημα δανεισμού εκθεμάτων εξετάζεται από τους διοικούντες επιτρόπους.

«Το Βρετανικό Μουσείο είναι προσηλωμένο στο να μοιράζει τη συλλογή του όσο πιο ευρέως γίνεται. Ως ένας από τους κορυφαίους δανειστές αντικειμένων στον κόσμο, πέρυσι δανείσαμε πάνω από 5.000 αντικείμενα σε χώρους στο Ηνωμένο Βασίλειο και διεθνώς», ανέφερε εκπρόσωπος του λονδρέζικου ιδρύματος, μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

«Οι Επίτροποι θα εξετάσουν οποιοδήποτε αίτημα δανεισμού για οποιοδήποτε κομμάτι της συλλογής. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει απευθείας επικοινωνία από τις ελληνικές αρχές σχετικά με την πρόταση που έγινε το Σαββατοκύριακο, αν και το Μουσείο συνεργάζεται με ελληνικά μουσεία και θεσμούς επί μιας σειράς προγραμμάτων» συμπλήρωσε.

Τέλος, σχολιάζοντας στην ουσία τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι προτίθεται να υποβάλει το ελληνικό αίτημα στον ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον, η εκπρόσωπος επισήμανε πως «ως σώμα που διοικείται από επιτρόπους, οποιοδήποτε δάνειο της συλλογής θα ήταν ζήτημα που θα αφορούσε τους Επιτρόπους του Βρετανικού Μουσείου, όχι την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου».

Sports in

Οι Christian Louboutin μπότες που η Lana del Rey και η Taylor Swift δεν μπορούν να αποχωριστούν

Η Swift τις φορούσε καθ' όλη τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας που την έκανε δισεκατομμυριούχο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024