Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προκλητικός ο Ερντογάν: Κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει στην Ανατολική Μεσόγειο

Προκλητικός ο Ερντογάν: Κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει στην Ανατολική Μεσόγειο

«Φτάσαμε στο σημείο σύγκρουσης των πλοίων και δεν υποχωρήσαμε στην ανατολική Μεσόγειο», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι οι εργασίες της Τουρκίας εκεί συνεχίζονται με ταχύτητα.

Σε ομιλία του για την 948η επέτειο της μάχης του Μαλαζγκιρίτ, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «στην ανατολική Μεσόγειο τα γεωτρύπανα και τα ερευνητικά πλοία συνεχίζουν τις εργασίες μας με ταχύτητα, κανείς δεν μας εμποδίζει και δεν μπορεί να μας εμποδίσει εκεί».

Απευθυνόμενος στο ηγέτη του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο Ερντογάν είπε ότι «με το να λες ‘είμαστε το κόμμα του Ατατούρκ’ δεν φτάνει. Εσύ έχεις τελειώσει. Με το να κερδίσεις 3-4 δήμους δεν πας πουθενά».

«Ο κ. Κεμάλ λέει ότι στο Αιγαίο είναι η Αμερική, οι Γάλλοι και η Τουρκία δεν είναι εκεί. Μάλλον αυτό το πρόσωπο κοιτάει και είναι τυφλό. Εκεί εμείς έχουμε τα γεωτρύπανα μας, τα ερευνητικά μας πλοία, τις φρεγάτες μας και ανά πάσα στιγμή τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας είναι έτοιμα να πάνε. Αυτό δεν το βλέπει. Ο κ. Κεμάλ μάλλον δεν γνωρίζει ούτε τις σημαίες μας. Δεν μπορεί κάποιος να είναι κόμμα αυτής της χώρας στηρίζοντας τους τρομοκράτες στα βουνά, τους Ε/Κ στη θάλασσα, τους εχθρούς μας στον αέρα και όποιον άλλο είναι εναντίον μα», ανέφερε σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Μάλιστα, o Ερντογάν επεσήμανε ότι «Φτάσαμε κοντά σε σύγκρουση πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο», αναφερόμενος πιθανότατα σε σε περιστατικά έντασης που είχαν προκύψει μεταξύ γαλλικών και τουρκικών πλοίων στην περιοχή στις αρχές Ιουλίου. Μάλιστα, τότε είχε καταφερθεί εναντίον του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν και είχε αναρωτηθεί με ποιο δικαίωμα μιλάει για την ανατολική Μεσόγειο.

Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ από τη δίκαιη υπόθεσή μας στην ανατολική Μεσόγειο

Και ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, τόνισε ότι η ανατολική Μεσόγειος είναι κοινό θέμα όλης της Τουρκίας. Σε ομιλία του σε συνέδριο στο Πολυτεχνείο στην Κωνσταντινούπολη, ο Φατίχ Ντονμέζ είπε: «Ας είναι γνωστό σε όλους ότι η Ανατολική Μεσόγειος είναι κοινό θέμα όλης της Τουρκίας. Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει ποτέ από την δίκαιη υπόθεσή της στην ανατολική Μεσόγειο. Επειδή η ιστορική μας αποστολή και η βάση της ενεργειακής μας στρατηγικής, στηρίζεται στο έθνος και τις δυνατότητές του».

Σύμφωνα με τη Yeni Safak, o Nτονμέζ επεσήμανε ότι αυτές οι έρευνες αντικατοπτρίζουν την νόμιμη θέση της Τουρκίας, οι οποίες «είναι σύμφωνες με τον διεθνή νόμο. Δεν θα κάνουμε ποτέ τα στραβά μάτια στην αυτοαποκαλούμενη «συμμαχία-ενωση» [με την Ελλάδα] για την ενέργεια, και που αγνοούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Και κατέληξε ότι με τα πρώτα πλωτά γεωτρύπανα της χώρας, η Τουρκία άρχισε και θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις στο πλαίσιο της εθνικής ενεργειακής της πολιτικής.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024