Συναγερμός επικρατεί στην πυροσβεστική το μεσημέρι της Παρασκευής, αφού εκτός από τη φωτιά στη Λέρο, τρεις νέες πυρκαγιές ξέσπασαν σε Ασπρόπυργο, Ηλεία και Αρκαδία.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική καμία από τις παραπάνω πυρκαγιές δεν απειλεί κατοικίες.

Συγκεκριμένα, πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Ίσαρης στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Στην περιοχή ενισχύονται οι δυνάμεις τις πυροσβεστικής με 50 πυροσβέστες, 18 οχήματα, 2 Ε/Π και 2 Α/Φ. Επίσης, στην περιοχή συνδράμουν 2 υδροφόρες Περιφέρειας και 1 μηχάνημα έργου. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 37 πυροσβέστες, 18 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Την ίδια στιγμή φωτιά υπάρχει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Εκεί, άμεσα κινητοποιήθηκαν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα με 10 πυροσβέστες και 2 Ε/Π.

Στον Ασπρόπυργο, πυρκαγιά κατακαίει χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου, πίσω από τη Χαλυβουργική. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες και 11 οχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι πυρκαγιά στην περιοχή Λακκί της Λέρου, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να έχουν κινητοποιηθεί, ενώ σκάφη του Λιμενικού έσπευσαν να απομακρύνουν λουόμενους από παραλίες.

Η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση και μέχρι στιγμής σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται κατοικίες.

Γράψτε το σχόλιο σας