Γρ. Κωνσταντέλλος στο One Channel: Τα καλώδια είναι ο φονιάς των ελικοπτέρων
Για την τραγωδία που έλαβε χώρα στον Γαλατά την Τρίτη με την πτώση του ελικοπτέρου και τον τραγικό θάνατο των τριών επιβαινόντων αλλά και για τα αίτια της υπόθεσης, μίλησε στην εκπομπή One Line, ο πρόεδρος Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας και δήμαρχος Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Kωνσταντέλλος
Για την τραγωδία που έλαβε χώρα στον Γαλατά την Τρίτη με την πτώση του ελικοπτέρου και τον τραγικό θάνατο των τριών επιβαινόντων αλλά και για τα αίτια της υπόθεσης, μίλησε στην εκπομπή One Line, ο πρόεδρος Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας και δήμαρχος Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Kωνσταντέλλος.
«Είναι νωρίς ακόμα. Περίπου το 80% των πληροφοριών των ατυχημάτων συλλέγονται τις πρώτες τρεις μέρες. Αλλά υποθέτω ότι αύριο, οι αρμόδιοι θα έχουν μια πλήρη εικόνα του πιο κοντινού πιθανού σεναρίου που οδήγησε το ελικόπτερο στην πτώση» είπε για την τραγωδία ο κ. Κωνσταντέλλος και πρόσθεσε πως «ο κυβερνήτης ήταν εξαιρετικά έμπειρος».
Για το γεγονός ότι ο χειριστής είχε κάνει πολλές φορές τη διαδρομή είπε ότι «πολλές φορές υπερεκτιμούμε τις δυνατότητες μας όταν είμαστε σε μέρος που έχουμε βρεθεί πάρα πολλές φορές. Είναι μια από τις εκδοχές να μην είδαν τα καλώδια. Δεν υπήρχε σήμανση».
Ακόμα, σημείωσε πως «κατά 70% τα ατυχήματα σε πολιτική και πολεμική αεροπορία που αφορούν τα ελικόπτερα, οφείλονται σε σύγκρουση σε καλώδια. Τα καλώδια είναι ο φονιάς των ελικοπτέρων».
Τέλος τόνισε πως «παρότι στο σημείο υπάρχει μεγάλη μεγάλη κυκλοφορία ελικοπτέρων, τα καλώδια παραμένουν εκεί».
Πηγή: onetv.gr
- ΠΑΣΟΚ: Στην τελική ευθεία για το συνέδριο μετά τη συμμετοχή των 150.000 στις κάλπες – Θα ξεκολλήσει η δημοσκοπική βελόνα;
- Ιταλία: Ναυάγιο ανοιχτά της Λαμπεντούζα – Διασώθηκαν 64 μετανάστες, αγνοείται αγοράκι δυο ετών
- Σούδα: Απολογείται σήμερα ο 58χρονος Πολωνός που συνελήφθη για κατασκοπεία
- 3.000 δρομείς «πλημμύρισαν» τον Πειραιά στον εμβληματικό αγώνα δρόμου της πόλης
- Ιστορική βραδιά: Ο Πουλακίδας πέτυχε τους πρώτους πόντους στο NBA (vid)
- ΕΕ για Στενά του Ορμούζ: Οι υπουργοί της Ένωσης εξετάζουν το ενδεχόμενο επέκτασης της επιχείρησης «Ασπίδες»

