Μειώθηκε η ζήτηση του γερμανικού ομολόγου
Την πλάτη στο γερμανικό ομόλογο γύρισαν οι επενδυτές οι οποίοι δεν είδαν με καλό μάτι το χαμηλό εως και μηδενικό επιτόκιο.
Την πλάτη στο γερμανικό ομόλογο γύρισαν οι επενδυτές οι οποίοι δεν είδαν με καλό μάτι το χαμηλό εως και μηδενικό επιτόκιο.
Η Γερμανία προχώρησε στην έκδοση 30ετούς ομόλογου το οποίο απέδωσε επιτόκιο -0,11% μετά την δημοπράτησή του. Πρόκειται για την πρώτη φορά που γερμανικό χρέος τόσο μεγάλης διάρκειας πωλείται με αρνητικό επιτόκιο.
Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι αγοραστές θα πληρώσουν το Βερολίνο για να κατέχουν το χρέος του.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Γερμανία τελικά άντλησε μόλις 824εκ.ευρώ έναντι του στόχου 2 δις, γεγονός που ανάγκασε τους αναλυτές να χαρακτηρίσουν την έκδοση αποτυχημένη.
Οι Financial Times αναφέρουν πως η ζήτηση στη δημοπρασία ήταν η πιο αδύναμη των τελευταίων 8 ετών. Οι αποδόσεις των ομολόγων σε πολλές χώρες της ευρωζώνης έχουν καταρρεύσει το τελευταίο τρίμηνο, εν αναμονή νέων μέτρων χαλάρωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Πηγή: onetv.gr
- Πιο ζόρικα δεν γίνεται για τον Χάου
- Το Ιράν ανακοίνωσε ότι υποδομές νερού και ενέργειας υπέστησαν σοβαρές ζημιές
- Πώς μπορεί να εξακριβωθεί εάν ένας πίνακας είναι αληθινός – Η αλλαγή στο νόμο για τα πλαστά έργα τέχνης
- Μπαρτσελόνα – Βαγιεκάνο 1-0: Στο +7 οι Καταλανοί με Αραούχο
- Δημοσκόπηση: 6 στους 10 Αμερικανούς αποδοκιμάζουν τον πόλεμο στο Ιράν
- Super Leauge 2: Με «τριάρα» πανηγύρισε ο Ηρακλής στη φιέστα ανόδου (3-1)

