Ο 21χρονος Κορεάτης, Ντάκχι Λι, νίκησε με 2-0 σετ τον Χένρι Λάακσονεν(7-6(4), 6-1) στο τουρνουά που διεξάγεται στο Ουίνστον – Σέιλαμ και έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος κωφός τενίστας που πετυχαίνει νίκη σε τουρνουά της ATP.

«Άνθρωποι με κορόιδευαν για την αναπηρία μου και μου έλεγαν πως δεν έπρεπε να παίζω τένις. Σίγουρα ήταν δύσκολο, αλλά οι γονείς και οι φίλοι μου με βοήθησαν αρκετά. Ήθελα να δείξω σε όλους πως μπορούσα να το κάνω.

Το μήνυμα μου προς τα άτομα με προβλήματα ακοής, είναι να μην αποθαρρύνεστε. Αν προσπαθήσετε σκληρά, μπορείτε να κάνετε τα πάντα», δήλωσε στη συνέντευξη τύπου ο νεαρός τενίστας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στη συνέντευξη τύπου ακολουθήθηκε ολόκληρη διαδικασία, καθώς ο Ντάκχι δεν μιλάει τη νοηματική και διαβάζει τα χείλη. Έτσι ένας εθελοντής μετέφρασε τις ερωτήσεις από τα αγγλικά στα κορεάτικα στη μνηστή του τενίστα, εκείνη τις μετέφερε σε αυτόν και μετά ακολουθήθηξκε η αντίστρογη διαδικασία για τις απαντήσεις που έδωσε.

Όσο για το επόμενο ματς με τον Χούμπερτ Χούρκατς ο Λι δήλωσε: «Θα πάω στο ματς με την ίδια νοοτροπία, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και ό,τι βγει!».

Γράψτε το σχόλιο σας