Εγγραφο – φωτιά για τα κυκλώματα σωματεμπορίας που «αθώωνε» ο νέος Ποινικός Κώδικας
Η Κατεχάκη προωθεί νομοθετικές αλλαγές και για ζητήματα μαστροπείας και ασελγειών για να αποφευχθεί «έκρηξη» της πορνείας στην Ελλάδα
Αλλαγές στις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα και για θέματα σωματεμπορίας, προωθεί η ΕΛΑΣ, προκειμένου να περιορίσει τον κίνδυνο να μετατραπεί όλη η Ελλάδα σε έναν απέραντο οίκο ανοχής.
Οι επιτελείς της λεωφόρου Κατεχάκη σε έγγραφο που απέστειλαν προ μερικών ημερών στο Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν ζητούν μόνο αλλαγές στις διατάξεις για την δράση των συμμοριών ληστών, τους βομβιστές, τις ρίψεις βόμβων μολότοφ, την δράση ομάδων αντιεξουσιαστών κ.λπ. (σχετικό δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής») αλλά και για θέματα μαστροπείας, ασέλγειας κλπ.
Στον νέο ποινικό κώδικα υπήρχαν μεταβολές στο άρθρο 349 που τιμωρούσε με ποινή φυλάκισης από 18 μήνες ως 5 χρόνια τους μαστροπούς που προωθούσαν στην πορνεία γυναίκες (άνω τω 18 ετών).
Όμως, στον νέο Ποινικό Κώδικα αν διαπιστωνόταν ότι υπήρχε συναίνεση των γυναικών ή ότι δεν ήταν θύματα κακοποίησης κ.λπ. οι σωματέμποροι δεν αντιμετωπίζουν καμιά κατηγορία.
Κάτι που οδηγεί σε άνθηση της πορνείας στην Ελλάδα και σε πλήρη ασυδοσία των κυκλωμάτων σωματεμπορίας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, το τελευταίο χρονικό διάστημα αξιωματικοί της ΕΛΑΣ «κάθε χρόνο εξαρθρώνονται 175 μικρά ή μεγαλύτερα κυκλωμάτων σωματεμπορίας και συλλαμβάνονται περίπου 250 άτομα.
Με βάση τον νέο ποινικό κώδικα θα μένουν χωρίς έλεγχο και τιμωρία το 70% των υποθέσεων αυτών (περίπου 120 ετησίως ).
Επιπλέον λόγω του νέου νομοθετικού πλαισίου εγκαταλείπονται έρευνες κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ για ροζ κυκλώματα, που ήταν σε πλήρη εξέλιξη…»
Στο έγγραφο λοιπόν που έστειλε προ μερικών ημερών το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ζητείται «να μπορεί να ελέγχεται ο αφανής ή εμφανής ιδιοκτήτης οίκων ανοχής, οι υπεύθυνοι των γραφείων ερωτικών ραντεβού καθώς κι οι υπάλληλοι αυτών προκειμένου η εμπορία ανθρώπων να μην πάρει τεράστιες διαστάσεις στην Ελλάδα».
Χωρίς δίωξη
Κι ίσως το προβληματικό σημείο που προσπαθούν να εξαλείψουν οι τωρινές κυβερνητικές υπηρεσίες είναι ότι με τον νέο Ποινικό Κώδικα έπαυε η δίωξη όποιων κατ επάγγελμα διευκόλυναν με οποιοδήποτε τρόπο την ασέλγεια μεταξύ άλλων.
Συμπληρώνεται ότι η ΕΛΑΣ επισημαίνει ότι «κρίνεται χρήσιμη η θεσμοθέτηση κάποιας διάταξης που έστω να προβλέπει κάποιες προϋποθέσεις ή να αποτρέπει την κατά επάγγελμα ενασχόληση με την παράνομη πορνεία».
- Τραγωδία στην Κόνιτσα: 80χρονος φρόντιζε τον κήπο, έχασε την ισορροπία του και καρφώθηκε σε κάγκελα περίφραξης
- Δημήτρης Χατζής: Στο βάθος της ελληνικής πραγματικότητας
- Πειραματικό φάρμακο νέας προσέγγισης δείχνει να επιβραδύνει την Αλτσχάιμερ
- Ανοίγουν επτά κλιματιζόμενοι χώροι για τους πολίτες στο Δήμο Αθηναίων
- Ο Λέον Μπλακ στο επίκεντρο της έρευνας για τον Έπσταϊν – Οι καταθέσεις, τα εκατομμύρια και οι νέες κλητεύσεις
- Παρουσιάζεται ο Οσμάν από τον ΠΑΟΚ
- Ενισχύονται οι δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
- Στον 69χρονο αγνοούμενο από την Επανομή ανήκει η σορός που βρέθηκε στον Κορινό Πιερίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442