Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Σε αναζήτηση κυβερνητικού εταίρου τα «Πέντε Αστέρια»

Ιταλία: Σε αναζήτηση κυβερνητικού εταίρου τα «Πέντε Αστέρια»

Το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα (PD) είχε μια «καλή» αρχική επαφή με το Κίνημα 5 Αστέρων, τον έναν από τους δύο εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού, για την πιθανότητα συνεργασίας τους, όπως ανέφερε μια πηγή του πρώτου, που έχει γνώση των συνομιλιών

Το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα (PD) είχε μια «καλή» αρχική επαφή με το Κίνημα 5 Αστέρων, τον έναν από τους δύο εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού, για την πιθανότητα συνεργασίας τους, όπως ανέφερε μια πηγή του πρώτου, που έχει γνώση των συνομιλιών.

Ο εταίρος του Κινήματος, η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, έχει δηλώσει ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε ώστε να προκαλέσει πρόωρες εκλογές.

Το Κίνημα 5 Αστέρων απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες για τις συνομιλίες με το PD, αναφέροντας μόνο ότι αναμένει να ακούσει την ομιλία του Κόντε στο κοινοβούλιο αύριο Τρίτη.

Αν ο Κόντε παραιτηθεί, ο πρόεδρος Σέρτζο Ματαρέλα θα ξεκινήσει διαβουλεύσεις για να διαπιστώσει αν υπάρχει δυνατότητα συγκρότησης νέου κυβερνητικού συνασπισμού ή αν θα πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024