Δ. Σταθόπουλος στο One Channel: Δύσκολη η επιχείρηση της Πυροσβεστικής στην Εύβοια
Καλεσμένος στην εκπομπή One Direct βρέθηκε την Τετάρτη (14/8) ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος όπου και μίλησε για την καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια που συνεχίζει να καίει για δεύτερη μέρα, στο νησί.
Καλεσμένος στην εκπομπή One Direct βρέθηκε την Τετάρτη (14/8) ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος όπου και μίλησε για την καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια που συνεχίζει να καίει για δεύτερη μέρα, στο νησί.
Ο κ. Σταθόπουλος υπογράμμισε πως πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη φωτιά, μίλησε για τις προκλήσεις που καλούνται οι πυροσβέστες να αντιμετωπίσουν στην κατάσβεση της, δίνοντας και λεπτομέρειες για το πρωτόκολλο που ακολουθείται από την Πυροσβεστική σε περιπτώσεις δασικών πυρκαγιών.
Ο ίδιος υπογράμμισε πως θα χρειαστεί να περάσει τουλάχιστον μία εβδομάδα, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης στην ευρύτερη περιοχή από όπου πέρασαν οι φλόγες στην Εύβοια, τονίζοντας τη σημασία συνεργασίας όλων των διαθέσιμων δυνάμεων και μέσων, που θα ενισχύσουν το δύσκολο έργο των πυροσβεστών.
Μιλώντας για τα αίτια εκδήλωσης της μεγάλης φωτιάς στην Εύβοια, ο κ. Σταθόπουλος δήλωσε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποσαφηνιστούν, καθώς η φωτιά κατέστρεψε μια πολύ μεγάλη έκταση, ενώ δήλωσε πως το 95% των πυρκαγιών οφείλονται σε ανθρώπινη αμέλεια.
Πηγή: onetv.gr
- IRIS: Τι αλλάζει με τα όρια στις άμεσες πληρωμές από τον Ιανουάριο 2026
- Νετανιάχου: Συναντήθηκε με τον Ρούμπιο πριν από το ραντεβού με τον Τραμπ
- ΒΗΜΑ: Το συλλεκτικό ημερολόγιο του Αρκά για το 2026 επανακυκλοφορεί αυτή την Κυριακή
- Η Μόσχα απειλεί με αντίποινα για την επίθεση με drones στην οικία του Πούτιν – Βλέπει βρετανικό δάκτυλο
- Γνωστός στις Αρχές ο δράστης των άσκοπων πυροβολισμών στο Ηράκλειο
- Τζολάκης και Ποντένσε είχαν 100% επιτυχία στο challenge του Ολυμπιακού για τη Euroleague! (vid)

