Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid 2020: Ηλεκτροκίνηση κορυφής

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid 2020: Ηλεκτροκίνηση κορυφής

Η γκάμα της Cayenne αποκτά νέες plug-in υβριδικές εκδόσεις με ισχύ από 462 έως 680 ίππους και τιμές κατανάλωσης καυσίμου από 3,1 λίτρα/100 χλμ. προσφέροντας ένα ακαταμάχητο συνδυασμό ισχύος και αποδοτικότητας

H γερμανική φίρμα προσθέτει στην γκάμα της ανανεωμένης Cayenne δύο νέες plug-in υβριδικές εκδόσεις στις οποίες συγκαταλέγεται και η κορυφαία από πλευράς επιδόσεων έκδοση Turbo S E-Hybrid η οποία χάρη στη συνεργασία του V8 κινητήρα των 4,0 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ που εξασφαλίζει ισχύ 680 ίππων, τοποθετώντας την επικεφαλής της γκάμας.

Το σύνολο της  κορυφαίας Turbo S-E Hybrid η οποία θα είναι διαθέσιμη τόσο σε παραδοσιακή SUV όσο και σε coupe SUV έκδοση αμαξώματος εκτός από την υψηλή ισχύ εξασφαλίζει 900 Nm ροπής, ενώ η ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς με την συνδρομή ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο βασικό εξοπλισμό της Turbo S-E Hybrid περιλαμβάνεται το σπορ εξοπλιστικό πακέτο Chrono Sports το οποίο καθιστά το SUV των σχεδόν 2,5 τόνων ταχύτερο από την 718 Cayman GT4 στη διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα την οποία ολοκληρώνει σε 3,6 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 295 χλμ./ώρα. Στο βασικό εξοπλισμό της περιλαμβάνεται επίσης η ενεργή αερανάρτηση τριών θαλάμων, το δυναμικό σύστημα ελέγχου του πλαισίου PDCC, σύστημα δαιχείρισης ροπής, μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα καθώς και κεραμικά δισκόφρενα.

Παράλληλα με τις παραπάνω επιδόσεις και την αφθονία εξοπλισμού, το δίδυμο των Cayenne και Cayenne Turbo S-E Hybrid, υπόσχονται μέση κατανάλωση καυσίμου 3,7 λίτρων/100 χλμ. και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 85 γρ./χλμ. Επιπλέον η παρουσία μπαταριών ιόντων λιθίου 18,7 kWh εξασφαλίζει στο γερμανικό SUV τη δυνατότητα κίνησης με ηλεκτρική ενέργεια για 40 χλμ.

Πλην των παραπάνω νέων εκδόσεων η Cayenne αποκτά με μια ακόμα plug-in έκδοση υπό την μορφή της Cayenne Coupe Ε-Hybrid η οποία φιλοξενεί στα σπλάχνα της ένα V6 κινητήρα σε συνδυασμό με ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδοντας 462  ίππους και 700 Nm ροπής και την υπόσχεση για μέση κατανάλωση καυσίμου 3,1 λίτρων/100 χλμ. και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 72 γρ./χλμ. Παράλληλα, θα είναι εξίσου διαθέσιμη εκ νέου η Cayenne E-Hybrid με το ίδιο σύνολο και χαρακτηριστικά η οποία έχει επωφεληθεί από ένα νέο φιλτρο μικροσωματιδίων.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024