Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Συνελήφθη ο χειριστής σκάφους - Τι δηλώνει στο in.gr ο δικηγόρος του

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Συνελήφθη ο χειριστής σκάφους – Τι δηλώνει στο in.gr ο δικηγόρος του

Στις 10 το πρωί πέρασε το κατώφλι του Λιμεναρχείου συνοδευόμενος από δικηγόρο ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους που σκόρπισε τον θάνατο στο Πόρτο Χέλι το βράδυ της Παρασκευής. Σε κατάσταση σοκ ο ίδιος, ο οποίος έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των Αρχών, σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του στο in.gr

Δύο νεκροί και μια τραυματίας σε κρίσιμη κατάσταση, που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή είναι ο τραγικός απολογισμός της σφοδρής σύγκρουσης δύο σκαφών που έγινε το βράδυ της Παρασκευής κοντά στο Πόρτο Χέλι.

Το φουσκωτό, στο οποίο επέβαιναν 11 Γάλλοι (έξι ενήλικες, πέντε παιδιά) πέρασε κυριολεκτικά πάνω από το αλιευτικό σκάφος με αποτέλεσμα αυτό να βυθιστεί και να ανασυρθούν δύο νεκροί άνδρες ηλικίας 70 και 60 ετών και μια γυναίκα 60 ετών σοβαρά τραυματισμένη που επέβαιναν σε αυτό.

Η τραγική ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι τα τρία θύματα που επέβαιναν στη βάρκα ήταν αδέρφια και μάλιστα ο ένας νεκρός με την 60χρονη γυναίκα που χαροπαλεύει είναι δίδυμοι.

Η γυναίκα, η οποία δίνει μάχη για τη ζωή της, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και από εκεί στο νοσοκομείο Γενικό Κρατικό Νικαίας.

Συνελήφθη ο χειριστής του μοιραίου σκάφους – Τι λέει ο δικηγόρος του

Ο χειριστής του ταχύπλοου, μετά τη σύγκρουση, αποβιβάστηκε στην ξηρά και τράπηκε σε φυγή, με τις αρχές να εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Ωστόσο, το πρωί του Σαββάτου παρουσιάστηκε στο Λιμεναρχείο μαζί με τον δικηγόρο του.

Ο 44χρονος Γάλλος, ο οποίος οδηγούσε το φουσκωτό, είχε μέσα στη νύχτα τηλεφωνική συνομιλία με μία από τις γυναίκες που επέβαιναν στο φουσκωτό και από εκείνη την ώρα το κινητό του παρακολουθούνταν και ήταν θέμα χρόνου ο εντοπισμός του.

Μιλώντας στο in.gr, ο συνήγορος του γάλλου χειριστή δήλωσε πως ο εντολέας του είναι συντετριμμένος από το δυστύχημα και βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πελάτης θα συμπράξει σε όλες τις αναγκαίες έρευνες και έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των Αρχών.

Ερωτώμενος αν ο γάλλος χειριστής προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης μετά το τραγικό δυστύχημα, ο δικηγόρος του σημειώνει πως πανικοβλήθηκε και γι’ αυτό εξαφανίστηκε. Μάλιστα, όπως αναφέρει, κατέβαλε προσπάθειες προκειμένου να διασώσει κάποιους από τους επιβαίνοντες της βάρκας.

Ο 44χρονος υποβλήθηκε σε αιματοληψία προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Οσον αφορά στην κατάσταση των επιβαινόντων του ταχύπλοου, ο κ. Εμμανουηλίδης δηλώνει πως είναι όλοι καλά στην υγεία τους και αυτή τη στιγμή τα βλέμματα στρέφονται στην άτυχη κοπέλα που επέβαινε στη βάρκα, η οποία δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Αρνητικό το αλκοτεστ που έγινε στους επιβαίνοντες του φουσκωτού

Οι γάλλοι υπήκοοι που επέβαιναν στο ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος -εκτός του χειριστή- υποβλήθηκαν σε μία πρώτη αλκομέτρηση με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ενώ επρόκειτο να γίνει και επιπλέον εξέταση στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους.

Οι γάλλοι υπήκοοι στο πλαίσιο της προανάκρισης, κρατούνται στo λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι, ενώ με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη, στο σημείο του συμβάντος έχουν μεταβεί ο Α’ Υπαρχηγός του λιμενικού αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Σπυρίδων Κοντομάρης, καθώς και ο Διευθυντής και δύο στελέχη της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το ναυτικό δυστύχημα.

Πλακιωτάκης: Ο γάλλος οδηγός είχε αναπτύξει αυξημένη ταχύτητα στο σκάφος

Τη βαθιά του λύπη για το θάνατο των δύο άτυχων αντρών από τη χθεσινή σύγκρουση του ταχύπλοου σκάφους με το μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, εξέφρασε το μεσημέρι του Σαββάτου, μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός, ενημέρωσε πως, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρξε αυξημένη ταχύτητα από πλευράς του οδηγού του ταχυπλόου, ενώ την ίδια ώρα υπογράμμισε ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή του τραγικού συμβάντος στο Πόρτο Χέλι, υπήρξε άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός.

Σοβαρή η κατάσταση της 60χρονης

Την ίδια, σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται η 60χρονη γυναίκα που μαζί με τα δύο αδέλφια της επέβαινε σε βάρκα στο Πόρτο Χέλι όταν τους εμβόλισε το ταχύπλοο.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε αρχικώς στο κέντρο υγείας Κρανιδίου αλλά στη συνέχεια κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Νικαίας.

Η γυναίκα είναι διασωληνωμένη, έχει κατάγματα στην αριστερή της πλευρά και ο θώρακάς της είναι γεμάτος με αίμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η κατάστασή της κρίνεται σοβαρή αλλά σταθερή.

Sports in

Τι ακολουθεί με τον Έλληνα διεθνή που βρέθηκε «ντοπέ» – Το δεύτερο δείγμα και η ειδοποίηση της ομάδας του

Υπό την επήρεια σοκ το ελληνικό ποδόσφαιρο στο άκουσμα της είδησης πως κορυφαίος Έλληνας άσσος βρέθηκε «ντοπέ» στο ματς της Εθνικής με την Γεωργία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024