Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλακιωτάκης για τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Υπήρχε φως στο μικρό σκάφος

Πλακιωτάκης για τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Υπήρχε φως στο μικρό σκάφος

Ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε πως σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπήρξε αυξημένη ταχύτητα από πλευράς του χειριστή του ταχύπλοου.

Tη βαθιά του λύπη για το θάνατο των δύο άτυχων αντρών από τη χθεσινή σύγκρουση του ταχύπλοου σκάφους με το μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, εξέφρασε το μεσημέρι του Σαββάτου, μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός, ενημέρωσε πως, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρξε αυξημένη ταχύτητα από πλευράς του οδηγού του ταχυπλόου ξεκαθαρίζοντας ότι το μικρό σκάφος που επέβαιναν τρία αδέρφια είχε φως, γεγονός που δημιουργεί πρόσθετα ερωτήματα για τα αίτια της τραγωδίας.

Ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε, επίσης, ότι οι καιρικές συνθήκες την Παρασκευή το βράδυ ήταν καλές.

Ο υπουργός Ναυτιλίας επισήμανε ότι οι έλεγχοι για τα ταχύπλοα και τα σκάφη αναψυχής έχουν ενταθεί τη θερινή περίοδο λόγω της αυξημένης κίνησης, σημειώνοντας ότι μέσα σε δύο μήνες έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 10.696 έλεγχοι ενώ έχουν διαπιστωθεί και εγγραφεί 836 παραβάσεις.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι η εξασφάλιση της ασφάλειας στη θάλασσα αποτελεί μείζονα προτεραιότητα του υπουργείου Ναυτιλίας και της κυβέρνησης και ότι προς την κατεύθυνση αυτή αναμένεται να ληφθούν και διεθνείς πρωτοβουλίες για το δραστικό περιορισμό του φαινομένου των ατυχημάτων στη θάλασσα.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024