Τα χθεσινά βέλη του ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στράφηκαν ενάντια στο «ρατσιστικό στον ύψιστο βαθμό» Χόλιγουντ, και συγκεκριμένα, σε αμφιλεγόμενη ταινία στην οποία πλούσιοι «φιλελεύθεροι» οργανώνουν ανθρώπινο κυνήγι σκοτώνοντας «απλούς ανθρώπους».

Η ταινία The Hunt

Η εν λόγω ταινία, με τίτλο The Hunt (Το Κυνήγι) αναμένεται να προβληθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ και περιγράφεται ως ταινία με υπερβολική βία, που σατιρίζει τον βαθύ πολιτικό διχασμό μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών.

Η Χίλαρι Σουάνκ (φωτογραφία) πρωταγωνιστεί με την Μπέττυ Γκίλπιν στην ταινία The Hunt

Η ιδέα; Απλοί άνθρωποι απάγονται σε παραδοσιακά προπύργια του Ρεπουμπλικανού Κόμματος (Ουαϊόμινγκ, Μισισίπι…) και ξυπνούν σε αγρό, σε άγνωστη τοποθεσία. Είναι θηράματα των πλούσιων «ελίτ» που τους κυνηγούν αδίστακτα προς… μέθη και συγκίνησή τους.

Η ταινία έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις καθώς έρχεται να προβληθεί μετά τις τελευταίες πολύνεκρες επιθέσεις στο Οχάιο και το Τέξας, που έχουν για μια ακόμη φορά σοκάρει τις ΗΠΑ. Η Universal Studios έχει σταματήσει την προώθηση της ταινίας.

«Ρατσιστικό στον ύψιστο βαθμό»

«Το Φιλελεύθερο Χόλιγουντ είναι Ρατσιστικό στον ύψιστο βαθμό, με μεγάλο Θυμό και Μίσος!», σημείωσε σε tweet ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Η ταινία που πρόκειται να προβληθεί είναι γυρισμένη ώστε να ρίξει λάδι στη φωτιά και να προκαλέσει χάος», πρόσθεσε ο ρεπουμπλικανός μεγιστάνας, χωρίς να αναφερθεί ρητά στο «The Hunt».

«Δημιουργούν τη δική τους βία, και προσπαθούν έπειτα να κατηγορήσουν άλλους. Αυτοί είναι οι πραγματικοί Ρατσιστές και είναι πολύ κακοί για τη Χώρα μας!», συμπλήρωσε, ο Τραμπ, που κατηγορείται από πολιτικούς αντιπάλους και μη ότι καλλιεργεί τον ρατσισμό.

«Ελεεινά»

Στην ταινία, οι πλούσιοι κυνηγοί αποκαλούν μερικές φορές τα θηράματά τους «ελεεινά», χαρακτηρισμός με τον οποίο η Χίλαρι Κλίντον, στην προεκλογική εκστρατεία των προεδρικών εκλογών του 2016, είχε αποκαλέσει τους ακραίους υποστηρικτές του αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ.

Επίθεση στο… «ρατσιστικό Χόλιγουντ» από τον Τραμπ (Reuters)

«Πληρώνουμε για τα πάντα, έτσι η χώρα μας ανήκει», λέει ένας από τους χαρακτήρες στο τρέιλερ της ταινίας, στην οποία πρωταγωνιστούν η Χίλαρι Σουάνκ και η Μπέττυ Γκίλπιν

Στην επίσημη πάντως σύνοψη της ταινίας, ένας από τους ανθρώπους θηράματα που επαναστατεί, κυνηγά τους βασανιστές του, εξοντώνοντας τον έναν μετά τον άλλον.

Πηγή: ΑΠΕ