Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Αχιλλέας χωρίς το βέλος του

Ο Αχιλλέας χωρίς το βέλος του

Το περίφημο άγαλμα «Αχιλλεύες Θνήσκων» που κοσμεί μαζί με τόσα άλλα το Αχίλλειο, λίγο έξω από την πόλη της Κέρκυρας, έχει εδώ και χρόνια «χάσει» ένα σημαντικό κομμάτι του

Μπροστά σε ένα ακόμα παράδοξο της ελληνικής γραφειοκρατίας βρίσκονται τόσοι οι κάτοικοι της Κέρκυρας όσο και οι χιλιάδες τουρίστες που καταφθάνουν κάθε χρόνο στο νησί.

Το περίφημο άγαλμα «Αχιλλεύες Θνήσκων» που κοσμεί μαζί με τόσα άλλα το Αχίλλειο, λίγο έξω από την πόλη της Κέρκυρας, έχει εδώ και χρόνια «χάσει» ένα σημαντικό κομμάτι του.

Το σημαντικό αρχιτεκτόνημα, ένας από τους λόγους που ξένοι και έλληνες επισκέπτονται το νησί είναι η έπαυλη της αυτοκράτειρας της Αυστρίας Ελισάβετ και χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα προς τιμήν του Αχιλλέα.

Ένα από τα πιο διάσημα αγάλματα της έπαυλης όμως στερείται ένα από τα βασικά στοιχεία του. Ο «Αχιλλεύς Θνήσκων», παρουσιάζει τον Αχιλλέα την ώρα που πεθαίνει να προσπαθεί να βγάλει το βέλος από τη φτέρνα του. Μόνο που εδώ και μερικά χρόνια δεν υπάρχει το βέλος στο άγαλμα με αποτέλεσμα το χέρι του Αχιλλέα να μην κρατάει… τίποτα.

Σύμφωνα με την huffingtonpost.gr αυτό συμβαίνει γιατί η αρμόδια Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού δεν επιτρέπει στους υπευθύνους του μουσείου να το αποκαταστήσουν.

Παρόλο που οι αρχαιολόγοι έχουν προτείνει πολλούς τρόπους για να διορθώσουν τη ζημία η υπηρεσία που έχει έδρα την Ιωάννινα δεν έχει καταφέρει ακόμα να πάει στην Κέρκυρα.

Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις των υπεύθυνων του μουσείου δεν έχει επιτευχθεί κάποια λύση με αποτέλεσμα οι επισκέπτες του μουσείου να βλέπουν τον Αχιλλέα να προσπαθεί να αφαιρέσει από τη φτέρνα του κάτι που δεν… υπάρχει.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024