Μπροστά σε ένα ακόμα παράδοξο της ελληνικής γραφειοκρατίας βρίσκονται τόσοι οι κάτοικοι της Κέρκυρας όσο και οι χιλιάδες τουρίστες που καταφθάνουν κάθε χρόνο στο νησί.

Το περίφημο άγαλμα «Αχιλλεύες Θνήσκων» που κοσμεί μαζί με τόσα άλλα το Αχίλλειο, λίγο έξω από την πόλη της Κέρκυρας, έχει εδώ και χρόνια «χάσει» ένα σημαντικό κομμάτι του.

Το σημαντικό αρχιτεκτόνημα, ένας από τους λόγους που ξένοι και έλληνες επισκέπτονται το νησί είναι η έπαυλη της αυτοκράτειρας της Αυστρίας Ελισάβετ και χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα προς τιμήν του Αχιλλέα.

Ένα από τα πιο διάσημα αγάλματα της έπαυλης όμως στερείται ένα από τα βασικά στοιχεία του. Ο «Αχιλλεύς Θνήσκων», παρουσιάζει τον Αχιλλέα την ώρα που πεθαίνει να προσπαθεί να βγάλει το βέλος από τη φτέρνα του. Μόνο που εδώ και μερικά χρόνια δεν υπάρχει το βέλος στο άγαλμα με αποτέλεσμα το χέρι του Αχιλλέα να μην κρατάει… τίποτα.

Σύμφωνα με την huffingtonpost.gr αυτό συμβαίνει γιατί η αρμόδια Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού δεν επιτρέπει στους υπευθύνους του μουσείου να το αποκαταστήσουν.

Παρόλο που οι αρχαιολόγοι έχουν προτείνει πολλούς τρόπους για να διορθώσουν τη ζημία η υπηρεσία που έχει έδρα την Ιωάννινα δεν έχει καταφέρει ακόμα να πάει στην Κέρκυρα.

Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις των υπεύθυνων του μουσείου δεν έχει επιτευχθεί κάποια λύση με αποτέλεσμα οι επισκέπτες του μουσείου να βλέπουν τον Αχιλλέα να προσπαθεί να αφαιρέσει από τη φτέρνα του κάτι που δεν… υπάρχει.