Φαίνεται πως οι ΗΠΑ γλίτωσαν από μία νέα επίθεση με πυροβολισμούς που θα λάμβανε χώρα σε ξενοδοχείο του Τέξας, χάρη στην επέμβαση και τους χειρισμούς της… γιαγιάς του επίδοξου δράστη.

Ο 19χρονος Πάτρικ Γουίλιαμς τηλεφώνησε στη γιαγιά του στις 13 Ιουλίου και της είπε ότι θέλει «να σκοτώσει και μετά να αυτοκτονήσει», «να πυροβολήσει όλο το ξενοδοχείο και μετά να αφήσει την αστυνομία που θα επέμβει να τον πυροβολήσει.

Η γιαγιά του 19χρονου, κατάφερε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους να τον πείσει να τον πάει η ίδια σε ιατρικό κέντρο του Τέξας προκειμένου να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση.

Μετά από τη σύντομη νοσηλεία του σε νοσοκομείο ο Γουίλιαμς έδωσε στην αστυνομία της περιοχής τον αριθμό του δωματίου του στο ξενοδοχείο, λέγοντας ότι έχει αφήσει «όλα του τα όπλα πάνω στο κρεβάτι».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, οι αστυνομικοί βρήκαν στο δωμάτιο του Γουίλιαμς ένα τουφέκι, πυρομαχικά, ένα μαύρο παλτό, στρατιωτικό παντελόνι, ένα ζευγάρι γάντια χωρίς δάχτυλα και ένα μαύρο μπλουζάκι που έγραψε «Let ‘Em Come».

Ο Γουίλιαμς δεν είχε βρεθεί ποτέ στο στόχαστρο των αρχών και όπως όλα δείχνουν χάρη στη γιαγιά του, αποφεύχθηκε μια νέα τραγωδία για τις ΗΠΑ. Ο Γουίλιαμς συνελήφθη και κατηγορείται ότι έδωσε ψευδή στοιχεία σε έμπορο όπλων. Είναι αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης έως 5 ετών.

Γράψτε το σχόλιό σας