Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eλ Πάσο: Ο δράστης σταμάτησε έξω στο σημείο της επίθεσης γιατί... πείνασε

Eλ Πάσο: Ο δράστης σταμάτησε έξω στο σημείο της επίθεσης γιατί… πείνασε

Λεπτομέρειες για την αιματηρή ένοπλη επίθεση σε κατάστημα της αλυσίδας Walmart στο Ελ Πάσο με 22 νεκρούς, δημοσιοποίησε η αμερικανική αστυνομία

Λεπτομέρειες για την αιματηρή ένοπλη επίθεση σε κατάστημα της αλυσίδας Walmart στο Ελ Πάσο με 22 νεκρούς, δημοσιοποίησε η αμερικανική αστυνομία.

Τι συνέβη

Σύμφωνα με τις αρχές  21χρονος δράστης Πάτρικ Κρούσιους είχε ξεκινήσει οπλισμένος από την πόλη Άλεν τουΝτάλας όπου έμενε με τους παππούδες του. Οδηγούσε επί δέκα ώρες και τελικά σταμάτησε στο Ελ Πάσο επειδή… πείνασε.  Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ελ Πάσο Γκρεγκ Άλεν, δήλωσε ότι ο Κρούσιους νωρίτερα είχε χαθεί σε μια γειτονιά της πόλης, για να καταλήξει τελικά στο Walmart «γιατί, από όσο καταλαβαίνουμε, είχε πεινάσει».

Ο αρχηγός της αστυνομίας ανέφερε ότι το όπλο που χρησιμοποίησε ο 21χρονος για να σκοτώσει 22 ανθρώπους, ήταν νόμιμα αγορασμένο και καταχωρημένο.

Ο  Κρούσιους πάντως δήλωσε άνεργος εδώ και πέντε μήνες, χωρίς εισόδημα και ως εκ τούτου το δικαστήριο θα ορίσει τον δικηγόρο που θα τον υπερασπιστεί. Αυτήν την ώρα είναι αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή που έχει ζητήσει ο γενικός εισαγγελέας.

Tα θύματα

Ένας Γερμανός βρίσκεται μεταξύ των 22 θυμάτων της επίθεσης, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Έχουμε έναν Γερμανό, 13 Αμερικανούς πολίτες, έναν άνθρωπο η εθνικότητα του οποίου είναι ακόμη άγνωστη, επτά υπηκόους του Μεξικού», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Ο Μεξικανός υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ, έκανε λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια εναντίον των Μεξικανών», ενώ νωρίτερα μίλησε για οκτώ νεκρούς συμπατριώτες του.

Στο Ελ Πάσο την Τετάρτη ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα μεταβεί αύριο Τετάρτη στο Ελ Πάσο, τέσσερις ημέρες αφότου η παραμεθόρια πόλη βυθίστηκε στο πένθος, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο δήμαρχος της πόλης, ο Ρεπουμπλικάνος Ντι Μάργκο.

Κατά τις χθεσινές του δηλώσεις για τις επιθέσεις στο Ελ Πάσο και το Ντέιτον,  ο Τραμπ είχε καταδικάσει τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, τονίζοντας ότι αυτά «δεν έχουν θέσει στο αμερικανικό έθνος». Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα ότι με τον λόγο του, έχει τροφοδοτήσει με τη ρητορική του τέτοιες ιδεολογίες. Ο μεγιστάνας νωρίτερα χθες καταδίκασε σε ομιλία του τον «ρατσισμό», τη «μισαλλοδοξία» και τη θεωρία περί «ανωτερότητας της λευκής φυλής», ιδεολογίες που ενστερνίζεται ο δράστης του μακελειού και ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα ότι τροφοδοτεί με τη ρητορική του.

Ο Δημοκρατικός πρώην βουλευτής από το Τέξας Μπέτο Ο’Ρουρκ, ο οποίος διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020, μιλώντας στην El Paso Times κάλεσε τον Τραμπ να μην επισκεφθεί την πόλη του, καθώς «συνέβαλε να δημιουργηθεί αυτό που είδαμε στο Ελ Πάσο».

Της πρώτης προεκλογικής ομιλίας του Τραμπ στη Βόρεια Καρολίνα, είχε προηγηθεί μία σειρά αναρτήσεων του Αμερικανού προέδρου στο Twitter, εναντίον τεσσάρων γερουσιαστριών του Δημοκρατικού Κόμματος, κατηγορώντας εκείνες ότι «δεν αγαπούν την Αμερική». Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος σε μια ομάδα γερουσιαστριών του Δημοκρατικού Κόμματος, έγραψε:

«Να πάνε πίσω και να βοηθήσουν στο να φτιαχτούν τα τελείως διαλυμένα και κατακλυσμένα από εγκληματικότητα μέρη απ’ όπου κατάγονται, αντί να ασκούν κριτική στις ΗΠΑ».

Η ρητορική του Τραμπ συνεχίστηκε από τον κήπο του Λευκού Οίκου, σε εκδήλωση για προϊόντα «Made in America», με τον Αμερικανό πρόεδρο να δηλώνει «αν δεν είστε χαρούμενες εδώ, μπορείτε να φύγετε!».

«Είναι άνθρωποι που μισούν τη χώρα μας. Θέλουν να τρέφουν ένα άσβεστο μίσος», είπε. «Μπορούν να φύγουν αν θέλουν», συνέχισε, απευθυνόμενος στην Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτές από την Νέα Υόρκη και κόρη Πορτορικανών, την Ιλχάν Ομάρ από τη Μινεσότα και μετανάστρια από τη Σομαλία, την Αφροαμερικανή Αγιάνα Πρίσλεϊ από τη Μασαχουσέτη και τη Ρασίντα Τλάιμπ από το Μίσιγκαν και κόρη Παλαιστίνιων προσφύγων.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024