Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μουσικοθεατρικές σπουδές: Χτίσε την καλλιτεχνική σου καριέρα

Μουσικοθεατρικές σπουδές: Χτίσε την καλλιτεχνική σου καριέρα

Οι μουσικοθεατρικές σπουδές του Deree θα σε βοηθήσουν

Από την εποχή που στις τηλεοράσεις έπαιζε το σήριαλ Fame, με πρωταγωνιστές σπουδαστές μιας Ακαδημίας Τεχνών στη Νέα Υόρκη, μέχρι τα Talent Shows της τελευταίας δεκαετίας, πολλά έχουν αλλάξει, εκτός από το πάθος και τη φιλοδοξία νέων ανθρώπων που έχουν όνειρο ζωής να ασχοληθούν με την Τέχνη.

Αν και υπάρχουν κάποιες σχολές στην Ελλάδα, που έχουν ως αντικείμενο μουσικές ή θεατρικές σπουδές, καμία δεν ακολουθεί την ολιστική προσέγγιση στο πεδίο των Τεχνών, όπως η Σχολή Καλών και Παραστατικών Τεχνών Frances Rich του Deree – The American College of Greece.

Η  Σχολή Καλών και Παραστατικών Τεχνών Frances Rich προσφέρει πανεπιστημιακού επιπέδου εκπαίδευση και συνδυάζει την ακαδημαϊκή γνώση με την πρακτική εξάσκηση πάνω σε διάφορες μορφές Τέχνης. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές του Deree έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν Ιστορία της Τέχνης, Μουσική, Θέατρο, Εικαστικές Τέχνες, Χορό.

Όμως αυτό που πραγματικά κάνει τη Σχολή Καλών και Παραστατικών Τεχνών Frances Rich να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι ως βασική αποστολή της θεωρεί την πνευματική καλλιέργεια, την καλλιέργεια σεβασμού για τη διαφορετικότητα στην τέχνη και την εκπαίδευση με τέτοιο τρόπο ώστε οι γνώσεις να αποτελέσουν εργαλεία που θα επιτρέψουν στους σπουδαστές να κατανοήσουν σε βάθος τη δημιουργική διαδικασία.

Οι μουσικοθεατρικές σπουδές στο Deree

Τα προγράμματα της Σχολής προετοιμάζουν τους σπουδαστές για μια καριέρα στις τέχνες, παρέχοντας γνώσεις και εξοικειώνοντάς τους με αυτό που συμβαίνει αλλού στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον της Τέχνης. Είναι ένας από τους κύριους στόχους της Σχολής να προετοιμάσει τους φοιτητές για τη συνέχιση των σπουδών τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Παράλληλα, στη σχολή η θεωρία συνδυάζεται με την πράξη, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό σε ένα αντικείμενο όπως αυτό, κι έτσι οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο ετήσιο Φεστιβάλ Τεχνών του Deree. Επιπλέον, η Σχολή προσφέρει ευκαιρίες για δημιουργική και ακαδημαϊκή συμμετοχή στην καλλιτεχνική κοινότητα σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε άρτιες εγκαταστάσεις, που περιλαμβάνουν μια εξαιρετική βιβλιοθήκη με πληθώρα ψηφιακών μέσων, θέατρα, πολυλειτουργικές αίθουσες, στούντιο χορού, υπερσύγχρονη γκαλερί, πρόσβαση σε μια μεγάλη συλλογή έργων τέχνης και όλα αυτά σε ένα εντυπωσιακό campus – ένα περιβάλλον που εμπνέει τη μάθηση και τη δημιουργία..

Οι φοιτητές της Σχολής, όπως και όλοι οι φοιτητές του Deree, μπορούν να επωφεληθούν του προγράμματος των υποτροφιών του.

Το χτίσιμο της καλλιτεχνικής καριέρας

H Σχολή Καλών και Παραστατικών Τεχνών Frances Rich του Deree – The American College of Greece προσφέρει την ευκαιρία στους φοιτητές του να λάβουν πτυχία υψηλού κύρους, αναγνωρισμένα σε ΗΠΑ και Βρετανία.

Το Deree είναι αναγνωρισμένο (accredited) στις ΗΠΑ από το NECHE (New England Commission of Higher Education), έναν  οργανισμό που αξιολογεί τα πιο έγκριτα πανεπιστήμια και κολλέγια στις ΗΠΑ. Επιπλέον τα προγράμματά του Deree είναι πιστοποιημένα (validated) από το Open University του Ηνωμένου Βασιλείου. Έτσι, οι φοιτητές λαμβάνουν δύο πτυχία Bachelor από το Deree: το αμερικανικό πτυχίο και το πιστοποιημένο βρετανικό BA (Honours), κάτι που σημαίνει ότι οι απόφοιτοι είναι σε θέση να συνεχίσουν τις μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, απευθείας σε επίπεδο master’s ή διδακτορικού.

Ήδη, μια πρώτη «γεύση» μπορούν να έχουν λάβει κατά τις σπουδές τους στο εξωτερικό για ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο ή ακόμη και χρόνο, μέσω του προγράμματος του Deree «Study Abroad». Η συνεργασία του Deree με δεκάδες πανεπιστήμια σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία –μερικά από τα οποία διεθνούς κύρους– παρέχουν στους φοιτητές μοναδικές ευκαιρίες.

Οι πτυχιούχοι της Σχολής Καλών και Παραστατικών Τεχνών Frances Rich του Deree έχουν ανοιχτούς ορίζοντες για καριέρα στον τομέα των Τεχνών, επωφελούμενοι από το Κέντρο Σταδιοδρομίας του Deree – The American College of Greece, καθώς και το ισχυρό δίκτυο αποφοίτων του Deree που αριθμεί περί τα 56.000 μέλη.

Frances Rich

Η Σχολή Καλών και Παραστατικών Τεχνών φέρει το όνομα της σημαντικής καλλιτέχνιδας Frances Rich, η οποία με τη γενναιόδωρη προσφορά της στήριξε το Deree και το πρόγραμμα των καλλιτεχνικών σπουδών.

Η Frances Rich (1910-2007), κόρη της ηθοποιού του βωβού κινηματογράφου Irene Rich, ήταν μια σημαντική Αμερικανίδα γλύπτρια η οποία, προτού αφιερωθεί ολοκληρωτικά στην τέχνη της, υπήρξε και η ίδια ηθοποιός. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Smith College της Μασαχουσέτης και γλυπτική με την Malvina Hoffman στο Παρίσι και τον Alexander Iacovleff στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης. Εργάσθηκε επίσης με τον γλύπτη Carl Milles για 18 χρόνια.

Η Frances Rich φιλοτέχνησε πορτρέτα αρκετών διάσημων φίλων της όπως του ζωγράφου Diego Rivera, της ηθοποιού Katharine Hepburn και του μουσικού Virgil Thomson. Φιλοτέχνησε επίσης γλυπτά με θρησκευτικά θέματα, όπως αυτό του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης.

Τα έργα της κοσμούν μεταξύ άλλων το Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον στην Βιρτζίνια, το University of California, Berkeley, την Εθνική Βιβλιοθήκη της Βοστώνης, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και το Μουσείο Young στο Σαν Φρανσίσκο.

Η σχέση της με το Deree – The American College of Greece χρονολογείται από την εποχή που συνδέθηκε στενά με την Κοραλία Κροκοδείλου όταν φοιτούσαν μαζί στο Smith. Η Κροκοδείλου ήταν μια χαρισματική προσωπικότητα και μια από τις διακεκριμένες διευθύντριες στην ιστορία του Pierce, του γυμνασίου-λυκείου του ACG.

Μετά τον θάνατό της η Σχολή Καλών και Παραστατικών Τεχνών του Deree εμπλουτίστηκε με μια γενναιόδωρη δωρεά από την καλλιτέχνιδα, που περιελάμβανε εκτός από την οικονομική ενίσχυση της Σχολής, τα έργα της, την προσωπική της συλλογή από έργα τέχνης καθώς και αυτούσιο το περιεχόμενο του εργαστηρίου της. Η Σχολή ονομάστηκε The Frances Rich School of Fine and Performing Arts προς τιμή της στις 7 Μαρτίου, 2014.

Μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες εδώ.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024