Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε περιοχές του κάμπου Θεσσαλονίκης

Αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε περιοχές του κάμπου Θεσσαλονίκης

Οι αεροψεκασμοί θα γίνουν από σήμερα, 4 Αυγούστου, έως την Τρίτη 6 Αυγούστου 2019. Σε περίπτωση που δεν ευνοήσουν οι καιρικές συνθήκες, οι δράσεις θα γίνουν τις αμέσως προσεχείς ημέρες

Αεροψεκασμοί για τη μείωση των πληθυσμών κουνουπιών σε περιοχές των ορυζώνων του κάμπου Θεσσαλονίκης, εκεί όπου διαπιστώνεται μεγάλη αύξηση του πληθυσμού τους, ξεκινούν σήμερα από την Αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι αεροψεκασμοί θα γίνουν από σήμερα, 4 Αυγούστου, έως την Τρίτη 6 Αυγούστου 2019. Σε περίπτωση που δεν ευνοήσουν οι καιρικές συνθήκες, οι δράσεις θα γίνουν τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Οι ψεκασμοί θα γίνουν από αέρος, με ειδικού τύπου ελικόπτερο, και θα καλύψουν συνολικά έκταση έως 95.000 στρεμμάτων του μπλοκ των εκτάσεων της περιοχής των ρυζοκαλλιεργειών του κάμπου της Θεσσαλονίκης, ανάλογα με τις επικρατούσες κλιματολογικές συνθήκες.

Πιο συγκεκριμένα, θα γίνονται μετά τη δύση του ηλίου με πτήσεις διάρκειας το ανώτερο έως τρεις (3) ώρες (από τις 20:00), με εγκεκριμένο από το αρμόδιο Υπουργείο σκεύασμα.

Οι αεροψεκασμοί θα γίνουν από την ανάδοχο εταιρεία του έργου, η οποία διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό, τεχνική και επιστημονική κατάρτιση και πείρα σε παρόμοιες εφαρμογές.

Οι δράσεις θα γίνουν υπό την επίβλεψη επιστημονικού προσωπικού και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας και του Δήμου Δέλτα σε ακατοίκητες περιοχές, σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τους οικισμούς της περιοχής.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών (τρεις ώρες κάθε βράδυ), όπως ενημερώνει η Αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δεν πρέπει να κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα στις περιοχές αυτές και οι τοπικές Αρχές πρέπει να λαμβάνουν μέτρα προστασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από τα αποτελέσματα των παγίδων σύλληψης ακμαίων κουνουπιών που έχουν εγκατασταθεί στις περιοχές των ορυζώνων του κάμπου της Θεσσαλονίκης διαπιστώνεται μεγάλη αύξηση του πληθυσμού ακμαίων κουνουπιών.

Λόγω των υψηλών επιπέδων όχλησης από τα τσιμπήματα των κουνουπιών και του κινδύνου για τη δημόσια υγεία από νοσήματα που μεταδίδουν τα ενήλικα κουνούπια ξεκινούν οι δράσεις εναέριας ακμαιοκτονίας με τη μέθοδο ψεκασμού υπέρμικρου όγκου (ULV), για τις οποίες έχει εκδοθεί σχετική άδεια από τα υπουργεία Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι τοπικοί αγροτικοί συνεταιρισμοί καλούνται να ενημερώσουν αμέσως τα μέλη τους, ώστε να λάβουν τα σχετικά μέτρα προστασίας.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024