Οι Queen & Adam Lambert, η Αλίσια Κιζ (Alicia Keys), ο Φαρέλ Γουίλιαμς (Pharrell Williams) και οι OneRepublic είναι μεταξύ των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στο φετινό Φεστιβάλ Global Citizen στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης.

Το 8ο Global Citizen Festival διοργανώνεται στις 28 Σεπτεμβρίου με πολλές ακόμη συμμετοχές, όπως H.E.R., Κάρολ Κινγκ, French Montana, Jon Batiste & Stay Human.

Ο ηθοποιός Χιου Τζάκμαν και η σύζυγός του Ντέμπορα Λι – Φέρνες θα επιστρέψουν ως οικοδεσπότες του Φεστιβάλ με συμπαρουσιαστές τους ηθοποιούς, Ματ Μπόμερ, Ράμι Μάλεκ, Φόρεστ Γουίτακερ, τον ραδιοφωνικό παραγωγό, Έλβις Ντουράν και τους τηλεοπτικούς παρουσιαστές, Μπιλ Νάι και Τζόι Ριντ.

Η Global Citizen, πλατφόρμα κοινωνικής δράσης για μια παγκόσμια γενιά που θέλει να επιλύσει τις μεγαλύτερες προκλήσεις του κόσμο στοχεύει στην εξάλειψη της ακραίας φτώχειας.

Το Φεστιβάλ «ενθαρρύνει τους «πολίτες του κόσμου» να δυναμώσουν το κίνημα για τον τερματισμό της ακραίας φτώχειας, καλώντας τους ηγέτες του κόσμου να καταπολεμήσουν τις ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του HIV και AIDS και της πολιομυελίτιδας, να ενδυναμώσουν τις γυναίκες και τα κορίτσια, να καταπολεμήσουν τη ρύπανση των πλαστικών και να παράσχουν ποιοτική εκπαίδευση σε όλους».

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι δωρεάν, αλλά το κοινό μπορεί να κερδίσει εισιτήρια προσφέροντας κοινοτικές υπηρεσίες.

Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Global Citizen, Χιου Έβανς δήλωσε: «Μετά το επόμενο έτος θα έχουμε μόνο δέκα χρόνια για να επιτύχουμε τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ. Οι πολιτικές και η πρόοδος που επιτυγχάνουμε αυτό το έτος και το 2020 θα καθορίσουν εάν θα εξαλείψουμε με επιτυχία την ακραία φτώχεια έως το 2030 και η αποτυχία δεν είναι μια επιλογή για τους φτωχούς του κόσμου».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε τέτοια εικονική σύνθεση καλλιτεχνών και συνεργατών μαζί μας σε μια τόσο σημαντική στιγμή του αγώνα, καθώς ζητάμε από τις κυβερνήσεις και τους ηγέτες του κόσμου να αναλάβουν δράση και να τερματίσουν την ακραία φτώχεια», υπογράμμισε.

Μόλις πριν από μία εβδομάδα ανακοινώθηκε από την οργάνωση ότι θα προβληθεί στο National Geographic η σειρά ντοκιμαντέρ «Activate: The Global Citizen Movement» η οποία θα προβάλει τις προσπάθειες της Global Citizen.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας