Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ούτε οι Συριζαίοι είναι ταγάρια, ούτε οι Νεοδημοκράτες λαμόγια

Ούτε οι Συριζαίοι είναι ταγάρια, ούτε οι Νεοδημοκράτες λαμόγια

Ενας παραλυτικός διάλογος στα social media, μια συνταγή καταστροφής όπου οι πολιτικοί αντίπαλοι πρέπει να είναι κάτι κακό, πρέπει να είναι στο στόχαστρο πάντα και να βάλλονται με άθλιους χαρακτηρισμούς

Πολύ ωραία, λοιπόν, συνεχίζεται ο πολιτικός διάλογος σ’ αυτή τη χώρα. Με αφορισμούς, με άθλιους, σεξιστικούς χαρακτηρισμούς, με στοχοποίηση των αντιπάλων, με μια αντιπαραγωγική συζήτηση που φέρνει την Ελλάδα δεκαετίες πίσω.

Για σκεφτείτε τι έχουμε και τι ζούμε.

Από τη μια είναι οι Συριζαίοι, μια νέα «φυλή» Ελλήνων που προέκυψε από τη διάλυση του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ και τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Προσέξτε λοιπόν τι εικόνα έχουν οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Συριζαίοι είναι άπλυτοι.

Οι Συριζαίοι είναι μαδουριστές.

Οι Συριζαίοι είναι σταλινικοί που θέλουν να φέρουν τα γκουλάγκ στην Ελλάδα.

Οι Συριζαίοι είναι βρόμικοι εξαρχειώτες που το μόνο που κάνουν είναι να παίζουν τάβλι και να πίνουν φραπέ (βλέπε Φλαμπουράρης) στα καφενεία.

Και φυσικά οι Συριζαίοι είναι καφενόβιοι που σκέφτονται πώς θα φτιάξουν μολότοφ για να κάψουν κανέναν αστυνομικό.

Κι άλλα πολλά είναι οι Συριζαίοι και οι Συριζαίες, όπως π.χ. ότι είναι… πολύ δικαιωματιστές, απάτριδες, ή… ελευθέρων ηθών κι άλλες τέτοιες ανοησίες.

Βεβαίως, το γεγονός ότι υπάρχει μπετόν δύο εκατομμύρια ψηφοφόροι που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ το ξεχνάμε. Μάλλον όλοι τους είναι… άπλυτοι ζαίοι.

Από την άλλη έχουμε τους πολιτικούς αντιπάλους της Νέας Δημοκρατίας. Τι είναι οι νεοδημοκράτες; Ας ρίξουμε μια ματιά στα social media για να καταλάβουμε.

Είναι τεμπέληδες, παιδιά του πλούσιου μπαμπά που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους.

Είναι ακροδεξιοί, φασίστες, χουντικοί, όργανα του διεθνούς κεφαλαίου, των Αμερικανών, της λέσχης Μπίλντενμπεργκ ή των… Νεφελίμ.

Είναι αυτοί που θα ανοίξουν ξανά τη Μακρόνησο για να βάλουν τους αριστερούς.

Είναι κάτι περίεργοι τύποι που ξημεροβραδιάζονται στα μπαράκια της Μυκόνου, πίνοντας τόνους βότκας και σκεπτόμενοι πώς θα κάνουν την επόμενη λαμογιά.

Είναι επίσης του… Χάρβαρντ στην καλύτερη περίπτωση, είναι οι άριστοι κάποιου ιδιωτικού κολεγίου που όμως δεν είναι του πεζοδρομίου.

Και λίγο έως πολύ είναι κάτι κομψευόμενοι τύποι –managers τους λένε ειρωνικά- που θέλουν να φέρουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα για να αλώσουν τη χώρα και να διαλύσουν κάθε έννοια δημοκρατίας και δικαιωμάτων.

Κάπου στη μέση υπάρχουν και αυτοί που λένε ότι οι νεοδημοκράτισσες είναι… φεγγαροπρόσωπες, όμορφες, καλοντυμένες σε σύγκριση με τις άσχημες, κακοντυμένες, τα «ταγάρια», τις αριστερές.

Αυτός είναι ο πολιτικός διάλογος στη χώρα, κυρίως στον τρόπο που εκφράζονται ορισμένοι στο απέραντο διαδίκτυο όπου ο καθένας γράφει ό,τι θέλει και χωρίς κόστος.

Κι όμως, Νεοδημοκράτες και Συριζαίοι είναι τέσσερα – πέντε εκατομμύρια Ελληνες που ψηφίζουν ο καθένας με τις επιλογές του, τις ιδέες του, τα συμφέροντά του, τις προσδοκίες ή τα ενδιαφέροντά του.

Όχι, λοιπόν. Ούτε οι Συριζαίοι είναι «ταγάρια», ούτε οι Νεοδημοκράτες λαμόγια και managers. Κι αυτός ο υποβαθμισμένος πολιτικός διάλογος κάνει τεράστια ζημιά στη χώρα.

Απ’ όποιον κι αν καλλιεργείται ένα κλίμα που ξαναχωρίζει τους Ελληνες σε «γαλάζια» και «κόκκινα» καφενεία, δεν προσφέρονται καλές υπηρεσίες στην πατρίδα.

Γιατί άλλο είναι να κάνουμε κριτική για τα πεπραγμένα των κομμάτων, άλλο να τους κατακεραυνώνουμε για τα λάθη τους, κι άλλο να κατασκευάζουμε συλλήβδην μια εικόνα πολέμου, ακόμη και στην καθημερινότητά μας.

Το μίσος, ο εμφυλιοπολεμικός διχασμός, ο σεξισμός και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών άλλων εποχών λειτουργεί παραλυτικά για τη χώρα.

Αυτό πρέπει να το προσέξουν οι πολιτικοί μας ταγοί. Σπέρνουν άνεμους και θα θερίσουν θύελλες.

Αλλά θα τις θερίσουν τα παιδιά μας που πρέπει κάθε φορά να αποφασίζουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν.

Και την Ελλάδα ποιος την σκέφτεται; Με το μίσος ενσταλαγμένο στις καρδιές μας θα πάει μπροστά; Με το καθημερινό ξεκατίνιασμα στα social media από τα ανώνυμα, πληρωμένα troll;

Όχι, λοιπόν. Οσοι έχουν λίγη ακόμη αξιοπρέπεια και αγάπη για την πατρίδα μας ας αντισταθούμε στην ανηθικότητα, στον διχασμό, στην απαξίωση όποιου έχει αντίθετη άποψη.

Η αισθητική είναι η ηθική του μέλλοντος. Μήπως, λέω εγώ, να κοιτάξουμε λίγο να φτιάξουμε την πολιτική αισθητική μας και να πάψουμε να βλέπουμε τον αντίπαλο ως ταξικό εχθρό που έρχεται να πάρει τα σπίτια μας και να κάψει τα σπαρτά μας;

Γιατί να το κάνουμε αυτό; Μα γιατί απλά Συριζαίοι, Νεοδημοκράτες, Πασόκοι ή ΚΚΕδες είμαστε εδώ, πολίτες αυτής της χώρας. Συγχρωτιζόμαστε, συνεργαζόμαστε, μιλάμε καθημερινά στη δουλειά, ερωτευόμαστε, συζούμε ή απλώς συνυπάρχουμε.

Με το πολιτικό μίσος θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να κάνουμε καλύτερη την Ελλάδα; Για να έρθουν πίσω τα παιδιά μας;

Όχι, αυτό είναι συνταγή καταστροφής.

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024