Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οργή στη Ρουμανία : Φονική ολιγωρία της αστυνομίας για απαχθείσα 15χρονη

Οργή στη Ρουμανία : Φονική ολιγωρία της αστυνομίας για απαχθείσα 15χρονη

Η ολιγωρία των αστυνομικών αρχών ήταν παροιμοιώδης καθώς χρειάστηκαν 19 ώρες για να απαντήσουν στις κλήσεις έκτακτης ανάγκης απαχθείσας 15χρονης, η οποία στο μεταξύ δολοφονήθηκε από τον απαγωγέα της.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ρουμανίας και δύο αξιωματούχοι της περιφέρειας Ολτ αποπέμφθηκαν την Παρασκευή μετά την ολιγωρία των αστυνομικών αρχών που χρειάστηκαν 19 ώρες για να απαντήσουν στις κλήσεις έκτακτης ανάγκης απαχθείσας 15χρονης, η οποία δολοφονήθηκε από τον απαγωγέα της στο μεσοδιάστημα της καθυστερημένης αστυνομικής επέμβασης.

Πήραν κεφάλια…

Ο υπουργός Εσωτερικών Νικολάε Μόγκα ανακοίνωσε την αποπομπή του αρχηγού της ρουμανικής αστυνομίας Ιοαν Μπούντα, του νομάρχη του Ολτ, Πέτρε Νάκσου, και του αρχηγού της αστυνομίας της περιφέρειας αυτής, Κριστιάν Βοϊκολέσου, για την υπόθεση που συνέβη στη νότια ρουμανική πόλη Καρακάλ.

Την Πέμπτη το πρωί, το θύμα κάλεσε τρεις φορές τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης 112 ζητώντας βοήθεια, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κέντρο έκτακτης ανάγκης. Μηχανικός 65 ετών, ο Γκερόργκε Ντίνκα, είναι ύποπτος για τη δολοφονία της 15χρονης.

Η αστυνομία ανέφερε ότι εισέβαλε στο σπίτι του Ντίνκα, 19 ώρες μετά την κλήση της έφηβης.

Οι αρχές πάσχιζαν να εντοπίσουν την πηγή της κλήσης και εξασφάλισαν ένταλμα ερευνών, αν και αυτό δεν ήταν νομικά απαραίτητο. Ακόμη και με το ένταλμα, περίμεναν επί ώρες για να εισέλθουν στο σπίτι του υπόπτου.

Οργισμένη αντίδραση πολιτών

«Ο λόγος για τον οποίο (οι αρχές) περίμεναν… πρέπει να αποσαφηνιστεί», δήλωσε ο προσωρινός γενικός εισαγγελέας Μπογκτάν Λίκου στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Antena3. «Κορίτσι, το οποίο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα μπορούσε να σωθεί, πέθανε», πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Η υπόθεση προκάλεσε οργή και εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν αργά την Παρασκευή για να διαδηλώσουν έξω από το σπίτι του υπόπτου. Ο πρόεδρος και η πρωθυπουργός της Ρουμανίας ζήτησαν να διερευνηθούν οι χειρισμοί της αστυνομίας και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Στο σπίτι του υπόπτου η αστυνομία βρήκε μέσα σε βαρέλι δύο ανθρώπινα πτώματα και κοσμήματα. Οι αρχές εκτιμούν ότι τα πτώματα είναι του 15χρονου κοριτσιού και 18χρονης από γειτονικό χωριό, που είχε αναφερθεί ως αγνοούμενη τον Απρίλιο.

Ιατροδικαστές εργάζονται για να ταυτοποιήσουν τα πτώματα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024