Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τζόνσον ανοίγει τα χαρτιά του εν μέσω σεναρίων για πρόωρες εκλογές

Ο Τζόνσον ανοίγει τα χαρτιά του εν μέσω σεναρίων για πρόωρες εκλογές

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ωστόσο την Παρασκευή ότι αποκλείει τη διεξαγωγή εκλογών, υπογραμμίζοντας ότι οι Βρετανοί έχουν κουραστεί να καλούνται στις κάλπες

Τις προτεραιότητές του στην υγεία, στην παιδεία και στις υποδομές θα ανακοινώσει σήμερα σε ομιλία του στο Μάντσεστερ, ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, εν μέσω αυξανόμενων εικασιών για το ενδεχόμενο να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Αφού έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει για το Brexit, ζητώντας από την ΕΕ νέα συμφωνία διαζυγίου, ο Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε να επικεντρωθεί στην εσωτερική του ατζέντα, δεσμευόμενος για την σαφή αύξηση των δυνάμεων της αστυνομίας, θύμα της δημοσιονομικής λιτότητας από τότε που ανέβηκαν οι Συντηρητικοί στην εξουσία το 2010.

Σύμφωνα με αναλυτές, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι προετοιμάζεται να προκηρύξει εκλογές με την ελπίδα να διευρύνει την πλειοψηφία του στο κοινοβούλιο, η οποία περιορίζεται τώρα σε μόνον δύο ψήφους, συμπεριλαμβανομένων των δέκα βουλευτών του συμμαχικού του μικρού υπερσυντηρητικού βορειοϊρλανδικού κόμματος DUP.

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ωστόσο την Παρασκευή ότι αποκλείει τη διεξαγωγή εκλογών, υπογραμμίζοντας ότι οι Βρετανοί έχουν κουραστεί να καλούνται στις κάλπες. Όπως είπε, «αυτό που θέλουν είναι να βγουν από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου», την καταληκτική ημερομηνία που ορίστηκε έπειτα από δύο αναβολές του Brexit, το οποίο αρχικά προβλεπόταν για τις 29 Μαρτίου.

«Δεν θέλουν άλλη μια εκλογική διαδικασία, δεν θέλουν ένα δημοψήφισμα, δεν θέλουν νέες βουλευτικές εκλογές» υπογράμμισε, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων AP.

Ωστόσο, οι εκλογές μπορεί να προκύψουν αν οι Βρετανοί βουλευτές ψηφίσουν μια πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησής του για να προσπαθήσουν να αποφύγουν το ενδεχόμενο μιας εξόδου από την ΕΕ χωρίς να έχει προηγηθεί συμφωνία, κάτι το οποίο δεν αποκλείει ο Μπόρις Τζόνσον.

Την Πέμπτη, ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας έκρινε «απαράδεκτη» τη συμφωνία διαζυγίου που διαπραγματεύτηκε με την ΕΕ η Τερέζα Μέι, την οποία διαδέχθηκε, και ζήτησε ιδιαιτέρως «να εξαλειφθεί» το δίχτυ ασφαλείας (σ.σ. το λεγόμενο backstop στα σύνορα της Ιρλανδίας με τη Βόρεια Ιρλανδία), διότι διαφορετικά η χώρα του θα αποχωρήσει από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία.

Ωστόσο οι ηγέτες της ΕΕ επανέλαβαν ότι δεν θα ξανανοίξουν την συμφωνία διαζυγίου που συνήφθη τον Νοέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024