
Καθηγητές Πανεπιστημίου μιλούν στο One Channel για την επερχόμενη κατάργηση του ασύλου
Για το άσυλο και την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια μίλησαν στην εκπομπή One Direct Weekend o καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Χάρης Βλάδος και ο καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Ζαρωτιάδης.
Για το άσυλο και την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια μίλησαν στην εκπομπή One Direct Weekend o καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Χάρης Βλάδος και ο καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Ζαρωτιάδης.
Κοινή συνισταμένη και των δύο ακαδημαϊκών ήταν πως «τα παράνομα στοιχεία καταργούν την έννοια του ασύλου στα Πανεπιστήμια», ενώ τονίστηκε πως «δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς ασφάλεια».
Ο κ. Βλάδος σημείωσε ότι «κατάργηση ασύλου, ουσιαστικά συνεπάγεται κατάργηση της ασυδοσίας», προσθέτοντας πως «επιτέλους γίνονται ορισμένα πράγματα που έπρεπε να γίνουν χρόνια πριν».
Από την πλευρά του, ο κ. Ζαρωτιάδης υποστήριξε ότι το άσυλο ιδεών είναι μια συλλογική κατάκτηση και πως «εάν η κυβέρνηση εννοεί κατάργηση της ασυδοσίας και διατήρηση του ασύλου ιδεών, ας το ξεκαθαρίσει». Αμφότεροι, ζήτησαν, να παρεμβαίνουν οι φορείς όταν τελούνται παράνομες πράξεις εντός ακαδημαϊκού χώρου.
Πηγή: onetv.gr
- Η γη της ελιάς: Αποκαλύψεις, εντάσεις και ανατροπές
- ΚΚΕ για την οσμή αερίου: Στην «Ελλάδα του 2030», 24 ώρες μετά, εξακολουθεί να μην υπάρχει σαφής απάντηση
- «Η συνείδησή μου δεν είναι καθαρή»: Θύμα ή συνεργός η επί χρόνια σύντροφος του Τζέφρι Έπσταϊν;
- Υποκλοπές: «Στρίμωξε» τον Δεμίρη ο Ανδρουλάκης – «Σταματήστε να περιφρονείτε τη νοημοσύνη μας» – Όλος ο διάλογος
- Βρετανία: Χαλαρώνει τις κυρώσεις στη Ρωσία με φόντο την κρίση στη Μέση Ανατολή για να προμηθευτεί καύσιμα
- Ρωσία – Κίνα: Ο κόσμος κινδυνεύει να επιστρέψει στον «νόμο της ζούγκλας»

