Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε απαξίωση τη ΔΕΗ

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε απαξίωση τη ΔΕΗ

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε απαξίωση τη ΔΕΗ, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ενώ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης είπε ότι ο υπουργός δεσμεύτηκε πως δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε απαξίωση τη ΔΕΗ, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ενώ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης είπε ότι ο υπουργός δεσμεύτηκε πως δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί και ότι περιμένουν τις προγραμματιστές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο υπουργός σημείωσε: «Ήρθα για να συμβάλω στη σωτηρία της ΔΕΗ, να υπάρχει προοπτική για τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε την επιχείρηση στα όρια της κατάρρευσης και λέει σήμερα ότι έχει πρόβλημα βιωσιμότητας ενώ τίναξε στον αέρα την μετοχή της ΔΕΗ η οποία έχασε 90% της αξίας από το 2015.» Ο κ. Χατζηδάκης συνέχισε ότι κατηγορούν τον ίδιο πως απαξιώνει τη ΔΕΗ, ενώ από τις ευρωεκλογές και μετά η αξία της έχει αυξηθεί κατά 60%.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει πιο χαμηλούς τόνους σε αυτά που λέει τις τελευταίες μέρες», είπε ο υπουργός και σημείωσε ότι η κυβέρνηση θέλει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό δρόμο για τη ΔΕΗ. Επίσης πρόσθεσε: «Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνούμε όλοι σε όλα, αλλά να κάνουμε τη δουλειά μας. Ας περιοριστεί σε αυτό τον τόπο η δημοκοπία αρκετά πληρώσαμε τα μεγαλα λόγια και τον εμφύλιο πετροπόλεμο».

Θα εκπονήσουμε ένα σχέδιο όχι με μεγαλα λόγια, αλλά με ουσιαστικές πολιτικές που θα εξασφαλίσει το μέλλον της επιχείρησης, κατέληξε ο υπουργός.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης είπε ότι το θέμα της ΔΕΗ είναι πολυδιάστατο, καθώς απαιτούνται μία σειρά ρυθμίσεων και συνεργασία και με την ΕΕ και με τους θεσμούς. «Μας ενδιαφέρει η επιχείρηση να είναι υπό δημόσιο έλεγχο ώστε όπως ξεκίνησε από το 1950 να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους πολίτες σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι ο υπουργός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ ότι δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός και ότι δεν θα έχουν πρόβλημα οι εργαζόμενοι.

Περιμένουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, είπε ο ίδιος αλλά σημείωσε στη συνέχεια «όμως είμαστε και αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη για να μείνει η ΔΕΗ υπό κρατικό έλεγχο»

Ο κ. Αδαμίδης σημείωσε ότι στη σημερινή συνάντηση ο υπουργός δεν άνοιξε τα χαρτιά του.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη δήλωση του υπουργού ότι η επιχείρηση δεν έχει ούτε κολώνες να αγοράσει είπε: «νομίζω ότι ήταν σχηματική η δήλωση ότι δεν μπορεί να αγοράσει κολόνες η ΔΕΗ. Υπάρχουν θεσμικά προβλήματα στην εταιρεία αλλά δεν είναι θέμα έλλειψης χρημάτων και δεν είναι στα όρια της καταστροφής η ΔΕΗ».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024