Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αβραμόπουλος: Δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον στο μεταναστευτικό

Αβραμόπουλος: Δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον στο μεταναστευτικό

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο ευρωπαίος επίτροπος δήλωσε πως κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκε η κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή, σημειώνοντας πως -παρά τις αυξημένες ροές- είναι υπό έλεγχο. «Θα πρέπει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για το μέλλον, δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει» δήλωσε, διαβεβαιώνοντας πως είναι βούληση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το ζήτημα

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι η ευρεία συνεδρίαση στο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για το μεταναστευτικό, με την παρουσία του ευρωπαίου επιτρόπου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Αβραμόπουλου, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργου Κουμουτσάκου, και του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στη σκιά των στοιχείων που δείχνουν ότι οι ροές προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά τον περασμένο Ιούνιο ήταν αυξημένες σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες και του 2018 και του 2017, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο ευρωπαίος επίτροπος δήλωσε πως κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκε η κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή, σημειώνοντας πως -παρά τις αυξημένες ροές- είναι υπό έλεγχο. Στο πλαίσιο αυτό, εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το μέλλον στο προσφυγικό, ωστόσο διαβεβαίωσε πως «με δεδομένη τη βούληση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα ζητήματα, είναι βέβαιο ότι η διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματική στο μέλλον».

Την ίδια ώρα, επεσήμανε πως η Ελλάδα δεν είναι μόνη της στο ζήτημα, ενώ χαρακτήρισε τη συνεργασία της Τουρκίας απαραίτητη.

«Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη συνεργασία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή επιτροπή και την νέα ελληνική κυβέρνηση βασικό θέμα το μεταναστευτικό» είπε ο Δ. Αβραμόπουλος και συνέχισε: «Παρουσιάστηκε η κατάσταση που κυριαρχεί στην ευρύτερη περιοχή όπου τον τελευταίο καιρό. Είναι ελεγχόμενη, ωστόσο παρατηρούνται ροές. Θα πρέπει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για το μέλλον και η κυβέρνηση δια στόματος του πρωθυπουργού, διαβεβαίωσε γι’ αυτό την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Ο κ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα είναι σημαντικός παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή» και εξήγησε ότι «το μεγάλο αυτό ζήτημα που ήρθε για να μείνει θα τυγχάνουν της καλύτερης δυνατής διαχείρισης».

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της» σημείωσε και συμπλήρωσε πως «για όλα τα ζητήματα που την απασχολούν, πολλώ δε μάλλον για το μεταναστευτικό».

«Η χώρα πέρασε δύσκολες στιγμές με το μεναταστευτικό, ωστόσο με δεδομένη τη βούληση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα ζητήματα, είναι βέβαιο ότι η διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματική στο μέλλον» είπε ακόμα ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας είναι εδώ και κοντά της είναι και η Ευρωπαϊκή επιτροπή».

Για την Τουρκία, ο κ. Αβραμόπουλος σχολίασε ότι «η συνεργασία με την Τουρκία είναι απαραίτητη. Με καλή συνεργασία και με καλή προδιάθεση θα φέρει καλά αποτελέσματα».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024