Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ασθενή ανάπτυξη αναμένει το Βερολίνο για το β' τρίμηνο του έτους

Ασθενή ανάπτυξη αναμένει το Βερολίνο για το β’ τρίμηνο του έτους

Ασθενέστερους ρυθμούς ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας αναμένει το Βερολίνο για το β' τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, εκφράζεται η αισιοδοξία ότι, εφόσον το εξωτερικό περιβάλλον σταθεροποιηθεί, θα υπάρξουν εμφανή σημάδια ανάκαμψης.

Ασθενέστερους ρυθμούς ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας αναμένει το Βερολίνο για το β’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, εκφράζεται η αισιοδοξία ότι, εφόσον το εξωτερικό περιβάλλον σταθεροποιηθεί, θα υπάρξουν εμφανή σημάδια ανάκαμψης.

«Έπειτα από μια απροσδόκητα ισχυρή ανάπτυξη κατά το α’ τρίμηνο, κατά το οποίο το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,4%, οι τρέχοντες οικονομικοί δείκτες υποδεικνύουν υποτονική επίδοση κατά το β’ τρίμηνο», αναφέρει το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας στη μηνιαία έκθεσή του και αναφέρεται ειδικά στην κάμψη στον κλάδο των υπηρεσιών και στη συνεχιζόμενη φάση αδυναμίας για τη γερμανική βιομηχανία.

Το υπουργείο εκτιμά πάντως ότι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί, διατηρώντας ωστόσο κάποιες επιφυλάξεις λόγω των κινδύνων από το Brexit, τις εμπορικές διαμάχες και τις γεωπολιτικές εντάσεις.

Οι ασθενείς επιδόσεις της οικονομίας, επισημαίνεται στην έκθεση, μπορεί να επηρεάσουν και τις προσλήψεις νέων εργαζομένων από τις επιχειρήσεις, με τα πρώτα δείγματα κάμψης της αγοράς εργασίας να είναι ήδη ορατά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024