Στη Μυρτιά Ηρακλείου πίνουν ρακή στη μνήμη του Νίκου Καζαντζάκη
Περίοπτη θέση κατέχει η ρακή, σε κάθε τραπέζι που στήνεται στην Κρήτη, εκφράζοντας με τον καλύτερο τρόπο την κρητική φιλοξενία.
Περίοπτη θέση κατέχει η ρακή, σε κάθε τραπέζι που στήνεται στην Κρήτη, εκφράζοντας με τον καλύτερο τρόπο την κρητική φιλοξενία.
Η διαδικασία παραγωγής του διάφανου αυτού αποστάγματος της κρητικής γης, μεταλαμπαδεύεται από πατέρα σε γιο, περνώντας από τη μία γενιά στην άλλη.
Η ρακή παράγεται από τα υπολείμματα του μούστου κατά την παραγωγή του κρασιού, μετά το πάτημα των σταφυλιών. Τα υπολείμματα αυτά σφραγίζονται μέσα σε βαρέλια, όπου και παραμένουν μέχρι την ολοκλήρωση της ζύμωσης. Το προϊόν που προκύπτει μεταφέρεται σε καζάνια που σφραγίζονται και βράζουν σε συγκεκριμένη θερμοκρασία, οπότε και ξεκινά η διεργασία της απόσταξης.
Στην πλατεία των Βαρβάρων ή της Μυρτιάς, όπως ονομάζεται στις μέρες μας το χωριό, οι συμπατριώτες του Νίκου Καζαντζάκη, πίνουν ρακή στο όνομα του ανθρώπου που έμελλε μέσα από τις διηγήσεις του να κάνει τον τόπο τους ξακουστό στα πέρατα της γης.
Πηγή: Onetv.gr
- Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!
- Ουκρανία: Η αποτελεσματικότητα των ATACMS στο πεδίο – Αναφορές για τουλάχιστον 100 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες
- Άγιο Φως: Πώς θα μεταφερθεί εγκαίρως το Μεγάλο Σάββατο σε όλη τη χώρα
- LIVE: Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός
- Μάγδα Φύσσα: Με την απόφαση για αποφυλάκιση του Μιχαλολιάκου «ξαναμαχαιρώνουν» τον Παύλο
- Γιούλικα Σκαφιδά: Διαλύει το ροζ συννεφάκι της μητρότητας σε λίγα λεπτά: «Θα έπρεπε να είμαι χαρούμενη»