Φωτογραφίες: Automedia

Το νέο Yaris δίνει τα διαπιστευτήριά του στο φωτογραφικό φακό κρύβοντας πλέον κάτω από το επιμελές καμουφλάζ την τελική μορφή του και… κάτω από αυτήν μια νέα πλατφόρμα καθώς η νέα γενιά του θα κάνει την μετάβαση στην αρχιτεκτονική TNGA, όπου βασίζονται μεταξύ άλλων τα Prius, C-HR και η νέα Corolla.

Mια προσεκτική παρατήρηση αποτυπώνει την αύξηση των διαστάσεων του Yaris η οποία θα συνδυαστεί και με μια πιο επιθετική προσέγγιση στην αισθητική του η οποία προδιαγράφεται δυναμικότερα.

Παράλληλα, όπως έχουν αφήσει να εννοηθεί προηγούμενες εμφανίσεις δοκιμαστικών πρωτοτύπων, το Yaris θα περιλαμβάνει στην γκάμα του εκτός από τις «απλές» εκδόσεις του, την αιχμηρότερη αισθητικά και με αναβαθμισμένο πλαίσιο GR και την αποκλειστικά  υβριδική GR Sport ενώ δεν θα λείψει και την δυναμικότερη όλων GRMN η οποία θα τεθεί επικεφαλής και θα φέρει την υπογραφή της Gazoo Racing.’

H μετάβαση σε μια νέα αρχιτεκτονική θα σημάνει την σημαντική βελτίωση των οδικών χαρακτηριστικών του καθώς και τον πολλαπλασιασμό των υβριδικών εκδόσεων που αναμένεται να αποτελούν την πλειονότητα. Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι το κατά πόσο η Toyota θα κάνει το επιπλέον βήμα σχεδιάζοντας και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση η οποία αναμένεται σε δεύτερο χρόνο.

Σε ό,τι αφορά την πρεμιέρα του, η αρχή αναμένεται να γίνει από την έκθεση του Τόκυο το προσεχές φθινόπωρο όπου η νέα γενιά του Yaris θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην ιαπωνική παραλλαγή της. Η ευρωπαϊκή έκδοση αναμένεται να είναι ελαφρώς διαφορετική και δεν αναμένεται πριν το 2020. Σε κάθε περίπτωση, η εμφάνιση της ιαπωνικής έκδοσης αναμένεται να αποτελέσει έναν ικανό οδηγό για τα χαρακτηριστικά του supermini.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο