Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιφάσεις

Αντιφάσεις

Αναφερόμαστε ξανά και ξανά στην αξία της παιδείας και της μόρφωσης, αλλά κάνουμε ελάχιστα στον καθημερινό βίο μας για να διαπλάσουμε σωστά το χαρακτήρα μας, να βελτιώσουμε τον ηθικό και πνευματικό κόσμο μας

Διαμαρτυρόμαστε για τα αυθαίρετα και τις αυθαίρετες κατασκευές όταν λάβει χώρα μια βιβλική καταστροφή όπως αυτή στη Χαλκιδική, στο Μάτι ή στη Μάνδρα, αλλά αρνούμαστε να αποδεχτούμε τις δικές μας αυθαιρεσίες, πολεοδομικές και άλλες (αυτές μάλιστα είναι οι χειρότερες).

Περηφανευόμαστε για τους αρχαίους προγόνους μας και την πολιτισμική κληρονομιά μας, αλλά αγνοούμε τους πυλώνες του ελληνικού πολιτισμού και κακομεταχειριζόμαστε καθημερινά τη γλώσσα μας.

Αναφερόμαστε ξανά και ξανά στην αξία της παιδείας και της μόρφωσης, αλλά κάνουμε ελάχιστα στον καθημερινό βίο μας για να διαπλάσουμε σωστά το χαρακτήρα μας, να βελτιώσουμε τον ηθικό και πνευματικό κόσμο μας.

Ομνύουμε στο όνομα της δημοκρατίας και της ελευθερίας, αλλά ψηφίζουμε κατά σύστημα κόμματα-απολιθώματα και στέλνουμε στη Βουλή καρικατούρες με ακραίες και ανελεύθερες απόψεις.

Καταδικάζουμε συλλήβδην τη βία και τη βαρβαρότητα, αλλά σε πάρα πολλές περιπτώσεις επιστρατεύουμε το αποκρουστικό «ναι μεν, αλλά».

Παριστάνουμε τους μοντέρνους και τους προοδευτικούς, αλλά αδυνατούμε να απαλλαγούμε από τα ιδεολογικά φορτία του παρελθόντος, από ένα χθες γεμάτο διαιρέσεις και φανατισμό.

Ψέγουμε το κράτος για το επίπεδο των υπηρεσιών που μας προσφέρει σε κρίσιμους τομείς όπως η ασφάλεια, η κοινωνική πρόνοια, η εκπαίδευση και η υγεία, αλλά ενδίδουμε με την πρώτη ευκαιρία στον πειρασμό της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής.

Υποστηρίζουμε την αξιοκρατία, την ανάδειξη και την επιβράβευση των πραγματικά άξιων και ικανών, αλλά αρνούμαστε την αξιολόγηση και υποτιμούμε την αριστεία.

Αναγνωρίζουμε την αξία των πνευματικών ανθρώπων, αλλά στρέφουμε τα βέλη της κριτικής μας εναντίον εκείνων που λένε τα πράγματα με το όνομά τους και δε χαϊδεύουν τ’ αυτιά.

Θαυμάζουμε τις προηγμένες κοινωνίες της Δύσης, αλλά αρνούμαστε να υιοθετήσουμε τις καλές συνήθειές τους, εκείνα τα πολιτικοκοινωνικά μοντέλα που τους έδωσαν τη δυνατότητα να εξελίσσονται και να ευημερούν.

Διακηρύσσουμε urbi et orbi την αντίθεσή μας στο ρατσισμό και τις κάθε είδους διακρίσεις, αλλά έχουμε πάντα ένα αρνητικό σχόλιο για την καταγωγή, τις πεποιθήσεις, την εμφάνιση, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την εν γένει προσωπικότητα των συνανθρώπων μας.

Κατακρίνουμε τον αυταρχισμό και το ύφος όσων κρατούν τα ηνία της εξουσίας, αλλά γινόμαστε οι χειρότεροι δυνάστες όταν καλούμαστε εμείς οι ίδιοι να ασκήσουμε εξουσία σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Εκδηλώνουμε την έντονη αντίθεσή μας στα δήθεν σχέδια για επταήμερη εργασία, αλλά δεχόμαστε εδώ και πολλά χρόνια ως εργαζόμενοι το καθεστώς της μαύρης εργασίας και των εξευτελιστικών αμοιβών.

Επισημαίνουμε τους κινδύνους που εγκυμονεί η οδήγηση, αλλά περνάμε άνετα με κόκκινο, οδηγούμε υπό την επήρεια αλκοόλ και αναπτύσσουμε υπερβολική ταχύτητα εντός και εκτός πόλεων.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024