Μετά τη συντριπτική ήττα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στις ευρωεκλογές με το ποσοστό 0,8%  και την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος ο ίδιος  και το κόμμα του στις εθνικές εκλογές, έχουμε πολύ καιρό να δούμε και να ακούσουμε νέα από τον Πάνο Καμμένο.

Οι τελευταίες φωτογραφίες του που είδαν το φως της δημοσιότητας ήταν σε ένα μπαρ με χαβανέζικο πουκάμισο και σέικερ, να φτιάχνει Blue Kamikaze σε χαλαρή διάθεση. Ο περίφημος αεικίνητος λογαριασμός του στο Twitter, στον οποίον σχολίαζε τους πάντες και τα πάντα εντονότατα και πολλές φορές χυδαιότατα, βρισκόταν σε ακινησία από τον Ιούνιο. Όλα σηματοδοτούσαν ότι, ενδεχομένως, θα περνούσε ένα χρονικό διάστημα πολιτικής «αποφόρτισης».

Ωστόσο, ο Πάνος Καμμένος φαίνεται πως μετά τα κακά αποτελέσματα, απολύτως λογική συνέπεια των λόγων και των πράξεών του κυρίως ως κυβερνητικού εταίρου, αποφάσισε να βάλει στις ντουλάπες με τα χειμερινά τις στρατιωτικές στολές που τόσο αγαπούσε και να φορέσει το κοστούμι «Donald Trump».

Με άρθρο του στους Washington Times ο Πάνος Καμμένος σημειώνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κομβικό σταυροδρόμι, στο οποίο καλείται να αποφασίσει για το ποια θα είναι η ταυτότητά της την επόμενη ημέρα των εκλογών, πράγμα που -όπως υποστηρίζει- «θα την απελευθερώσει από την ηγεμονία των άλλων».

Επιχειρεί δηλαδή, κάπως απελπισμένα, να επανέλθει έστω στο backround του πολιτικού κάδρου, με αποτυχημένες αντιγραφές προσχεδίων λόγου του Αμερικανού προέδρου, εμπνευσμένα από εθνικιστικές κορώνες, επιχειρήματα περί κινδύνου αλλοίωσης της εθνικής ταυτότητας και όρκους αιώνιου αγώνα για τα συμφέροντα του Έλληνα.

Σε άλλο σημείο του άρθρου του χρησιμοποιεί και ασπάζεται με ενθουσιασμό το σύνθημα- σημαία του Trump, τονίζοντας την ανάγκη «να κάνουμε την Ελλάδα μεγάλη ξανά» (Make Greece Great Again) .

Παρότι ο Πάνος Καμμένος νιώθει και δηλώνει έτοιμος «να συνεισφέρει στην υπεράσπιση και διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας και ορκίζεται να δουλέψει για τα συμφέροντα των Ελλήνων» – όπως γράφει στους Washington Times-, ξεχνά κάτι πολύ βασικό.

Κανείς δεν του το ζήτησε και πολύ αμφιβάλλω αν κανείς θα το πράξει.

Γράψτε το σχόλιο σας