Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΔΝΤ: Η ΕΕ θα λάβει υπόψη τα όρια ηλικίας στην επιλογή του διαδόχου της Λαγκάρντ

ΔΝΤ: Η ΕΕ θα λάβει υπόψη τα όρια ηλικίας στην επιλογή του διαδόχου της Λαγκάρντ

Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα λάβουν υπόψιν τα όρια ηλικίας όταν αποφασίσουν για τον υποψήφιο διάδοχο της Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι του ΔΝΤ δηλώνει ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Μίκα Λίντιλα, αυξάνοντας τη δυσκολία επίλυσης της εξίσωσης, ενώ το παζάρι .

Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα λάβουν υπόψιν τα όρια ηλικίας όταν αποφασίσουν για τον υποψήφιο διάδοχο της Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Μίκα Λίντιλα.

Το σχόλιο φάνηκε να έρχεται σε αντίθεση με δημοσιεύματα στον Τύπο που ανέφεραν ως πιθανό υποψήφιο τον 71 ετών πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Οι κανόνες του ΔΝΤ προβλέπουν ότι οι υποψήφιοι για τη θέση του γενικού διευθυντή πρέπει να είναι κάτω των 65 ετών.

Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ πρέπει να αντικαταστήσει την Λαγκάρντ, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες την επέλεξαν ως την επόμενη πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ένα αξίωμα το οποίο θα αναλάβει τον Νοέμβριο. Καθήκοντα εκτελεστικού διευθυντή εκτελεί προσωρινά ο Ντέιβιντ Λίπτον.

Δύσκολο παζάρι για το διάδοχο

Η δήλωση του Λιντίλα αυξάνει τη δυσκολία επίλυσης της εξίσωσης.

Ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε πριν λίγες ημέρες ότι η ΕΕ επιθυμεί να συμφωνήσει σε έναν ευρωπαίο αξιωματούχο που θα αντικαταστήσει την Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι του ΔΝΤ.

«Υπάρχει ισχυρή βούληση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών να καταλήξουν σε έναν υποψήφιο», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, είναι μεταξύ αυτών που εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση, μαζί με τη Φινλανδία, η οποία προεδρεύει της Ε.Ε.

Άλλος αξιωματούχος υποστήριξε ότι ορισμένες χώρες της Ε.Ε. θέλουν ως υποψήφιο κάποιον από χώρα-μέλος της Ε.Ε., γεγονός που σημαίνει ότι αποκλείονται οι Βρετανοί υποψήφιοι, δεδομένου ότι η Βρετανία πρόκειται να αποχωρήσει από την Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ είχε αναφερθεί ως ένας από τους πιθανούς υποψηφίους της Ευρώπης.

Όπως σχολιάζει το Reuters παραδοσιακά το ΔΝΤ διοικείται από έναν Ευρωπαίο, ενώ ένας Αμερικανός ηγείται της Παγκόσμιας Τράπεζας. Το γεγονός, δε, ότι στην τελευταία τοποθετήθηκε πρόσφατα ο Ντέιβιντ Μάλπας κάνει τους Ευρωπαίους να θεωρούν δεδομένο πως τα ηνία του ΔΝΤ θα λάβει πάλι κάποιος από τη Γηραιά Ήπειρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024