Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μοναδική ευκαιρία

Μοναδική ευκαιρία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τώρα μια μοναδική ευκαιρία, την οποία δεν πρέπει να αφήσει να πάει χαμένη: θα θεωρηθεί επαρκής και πετυχημένος εάν απλώς κάνει πράξη εκείνα —τα λιγοστά και συγκεκριμένα— για τα οποία έχει δεσμευτεί. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έδωσε κατά την προεκλογική περίοδο εξωπραγματικές υποσχέσεις, ως είθισται από τον επικεφαλής της εκάστοτε αξιωματικής αντιπολίτευσης εδώ και πολλές δεκαετίες.

Αυτό ήταν ασφαλώς ένα ρίσκο —δεδομένων των πολιτικών παραδόσεων της χώρας μας—, αλλά ταυτόχρονα και μια σαφής ένδειξη μιας άλλης αντίληψης για τα πολιτικά πράγματα και το δημόσιο βίο.

Ο άρτι εκλεγείς πρωθυπουργός ήταν σαφής, συγκεκριμένος, πραγματιστής, τόσο στις στοχεύσεις του όσο και στα μέσα με τα οποία θα επιχειρήσει να υλοποιήσει τις εξαγγελίες του.

Δεν έταξε λαγούς με πετραχήλια, τουναντίον υποσχέθηκε λιγότερα από την απερχόμενη κυβέρνηση, εμμένοντας στη μετριοπαθή γραμμή και το συγκαταβατικό ύφος που τον χαρακτηρίζουν εδώ και τριάμισι χρόνια, από τη στιγμή της ανάληψης των ηνίων της ΝΔ, τον Ιανουάριο του 2016.

Ως εκ τούτου, του δίδεται τώρα μια μοναδική ευκαιρία, την οποία δεν πρέπει να αφήσει να πάει χαμένη: θα θεωρηθεί επαρκής και πετυχημένος εάν απλώς κάνει πράξη εκείνα —τα λιγοστά και συγκεκριμένα— για τα οποία έχει δεσμευτεί. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Φυσικά, όπως έχουμε γράψει επανειλημμένα, η ταχύτητα, η αποφασιστικότητα και η επιλογή των κατάλληλων συνεργατών θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο όσον αφορά την επιτυχή έκβαση του όλου εγχειρήματος.

Πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι υποχρεωμένος, όπως όλοι σχεδόν οι προκάτοχοί του, να προσπαθήσει να τετραγωνίσει τον κύκλο και να κυνηγήσει χίμαιρες. Αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα, που πρέπει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τον ίδιον επ’ ωφελεία του ταλαιπωρημένου κοινωνικού συνόλου.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024