Έξι μέρες μετά την παρουσίαση της τελευταίας συλλογής των Κάρολ Λιμ (Carol Lim) και Ουμπέρτο Λιόν (Humberto Leon) για τον οίκο Kenzo, ο όμιλος LVMH όρισε τον διάδοχό τους. Έτσι καθήκοντα διευθυντή δημιουργικού του Kenzo ανέλαβε από την 1η Ιουλίου ο Φελίπε Ολιβέιρα Μπαπτίστα (Felipe Oliveira Baptista).

Ο Ολιβέιρα Μπαπτίστα διετέλεσε διευθυντής δημιουργικού στο brand Lacoste από το 2010 έως το 2018.

«Αυτό που μας έκανε να επιλέξουμε τον Φελίπε από άλλους υποψηφίους είναι το γεγονός ότι έχει μια παγκόσμια καλλιτεχνική προσέγγιση δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος του Kenzo, Σίλβι Κόλιν στο WWD. «Έχει ένα δημιουργικό όραμα 360 μοιρών και θα επιβλέπει την καλλιτεχνική κατεύθυνση σε παγκόσμιο επίπεδο, ασχολείται τόσο με τις συλλογές όσο και με την επικοινωνία» πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Lacoste, ο Ολιβέιρα Μπαπτίστα μετατόπισε το κέντρο βάρους από το να είναι ένα brand ρούχων τένις και τρόπου ζωής σε μια αθλητική, φιλική προς το περιβάλλον ετικέτα που συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων με την Opening Ceremony και την Supreme.

Γεννημένος στην Πορτογαλία και με έδρα το Παρίσι, ο Ολιβέιρα Μπαπτίστα είχε τη δική του επώνυμη γραμμή από το 2003 έως το 2013 και κέρδισε το βραβείο μόδας Hyères το 2003 και τα βραβεία ANDAM το 2003 και το 2005.

View this post on Instagram

BREAKING GOOD 💥 #thebeguiningofanewweek #kenzofob

A post shared by felipeoliveirabaptista (@felipeoliveirabaptista) on

https://www.instagram.com/p/BzS2h7hjlWq/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/BzU_15OgE_D/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/BzQFm3-ox_L/?utm_source=ig_web_copy_link

Γράψτε το σχόλιό σας