Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επιτέλους τέλος!

Επιτέλους τέλος!

Από τις παραμονές των μοιραίων, για το μνημονιακό δράμα εκλογών του 2015 και τόσο από τις στήλες της «Ελευθεροτυπίας» όσο και από την ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος» (Γνώμες) είχα κατ’ επανάληψιν προβλέψει  την κατακρήμνιση του ειδώλου «Αλέξης Τσίπρας». Το είδωλο αυτό, που στερεώθηκε στο σαθρό βάθρο μιας ομάδας καιροσκόπων του πολιτικού, καλλιτεχνικού, ακαδημαϊκού, επιχειρηματικού, ενημερωτικού […]

Από τις παραμονές των μοιραίων, για το μνημονιακό δράμα εκλογών του 2015 και τόσο από τις στήλες της «Ελευθεροτυπίας» όσο και από την ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος» (Γνώμες) είχα κατ’ επανάληψιν προβλέψει  την κατακρήμνιση του ειδώλου «Αλέξης Τσίπρας».

Το είδωλο αυτό, που στερεώθηκε στο σαθρό βάθρο μιας ομάδας καιροσκόπων του πολιτικού, καλλιτεχνικού, ακαδημαϊκού, επιχειρηματικού, ενημερωτικού αλλά και περιθωριακού κόσμου και υποκόσμου, το είχα παρομοιάσει με τον επιπόλαιο και απρόβλεπτο Ίκαρο, που καταποντίστηκε με τα λιωμένα φτερά του στην άβυσσο του ομώνυμου πελάγους των ελληνικών θαλασσών.

Εκ των υστέρων, μετανιώνω για την παρομοίωση αυτή, ως προς το σκέλος του μύθου που περιγράφει ή μάλλον αξιολογεί τον Ίκαρο όχι τόσο ως επιπόλαιο και φιλόδοξο νέο, όσο ως σύμβολο θυσίας και αυταπάρνησης.

Λάθος μου, διότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν ούτε και είναι κανένα από τα σύμβολα αυτά. Το απέδειξε και στο τελευταίο, στο κύκνειον άσμα της συνέντευξής του, προς τον Αλέξη Παπαχελά και τη Σία Κοσιώνη.

Έφτασε ο ανεκδιήγητος στο σημείο, εμμέσως να «συλλυπείται» τη στυγνή δολοφονία, από τα «χαϊδεμένα παιδιά» της 17 Νοέμβρη του Παύλου Μπακογιάννη, μόνον και μόνον για να …καλοπιάσει την ευγενέστατη Σία Κοσιώνη, η οποία ανήκει στον συγγενικό κύκλο του τραγικού θύματος. Όμως ο ίδιος ο … συλλυπούμενος όσο και ο ευρύτερος κύκλος των κοινοβουλευτικών και κομματικών του στελεχών, όχι μόνον συμπίπτουν μέχρις… αλληλεγγύης με το τρομοκρατικό παρακράτος, αλλά και στο «παρά πέντε» των μεθαυριανών εκλογών, πέρασαν ένα «νέο» ποινικό κώδικα, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της πιο ύπουλης και ανατρεπτικής για την κοινωνική γαλήνη, οιονεί αμνήστευσης στα πρωτοπαλίκαρα της 17 Νοέμβρη ή των Πυρήνων της Φωτιάς, με την εξίσωση των κακουργημάτων με τα απλά πλημμελήματα!

Και όχι μόνον αυτό, αλλά ως υποδειγματικός ηγέτης με αναλλοίωτη ολιγαρχική υπόσταση, δήλωσε προς τον Αλ. Παπαχελά και τη Σία Κοσιώνη, ότι όλα τα Δικαστικά Συμβούλια  της χώρας θ’ απορρίψουν την αίτηση αποφυλάκισης του απεχθέστατου και αμετανόητου φονιά και πολυισοβίτη Κουφοντίνα.

Από πού έως πού κύριε Αλέξη, κάνεις κουμάντο στα καθήκοντα των Δικαστικών Συμβουλίων; Εντάσσονται και αυτά στις ιδιοκτησίες σου;

Η μαύρη κυβερνητική βίβλος

Με το ίδιο σχεδόν πνεύμα περιφρόνησης προς τους ακροατές-τηλεθεατές της συνέντευξής του στο Σκάι, ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να γλιστρίσει ως προς τις ευθύνες του από:

–        Την άκρως ανθελληνική μειοδοτική και ερήμην του πολιτικού κόσμου της χώρας (α) Συμφωνία των Πρεσπών.

–        Το στήσιμο κυβερνητικού δικτύου πληροφόρησης-παραπληροφόρησης στη γνωστή απάτη για τα νέα τηλεοπτικά κανάλια (Καλογρίτσας κλπ).

–        Τη διάλυση και φτωχοποίηση των μικρομεσαίων εισοδηματιών, με τη δημιουργία υπερπλεονασμάτων από την αφαίμαξή τους, μόνον και μόνον για τα ρουσφέτια σε μεραρχίες «ημετέρων» του κράτους των κομματικών αργομίσθων.

–        Την προώθηση δύο κυριών, ανώτατων δικαστικών λειτουργών, τη μία ως … ιδιαιτέρα του ιδίου του πρωθυπουργού και την άλλη τελείως εκπρόθεσμα στο πόστο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

–        Τη διατήρηση και αναβάθμιση του πανεπιστημιακού ασύλου σε άσυλο του τρομοκρατικού-λαθρεμπορικού υποκόσμου.

–        Την εκδίωξη όλων των σοβαρών ξένων επενδυτών από την ελληνική οικονομία.

–        Τη μετατροπή κρατικών νοσοκομείων σε εστία τρωκτικών, μολύνσεων και με τελείως κατεστραμμένες τις εγκαταστάσεις υγιεινής, κλιματισμού και εξαερισμού.

Θέλετε και άλλα; Ας αφήσουμε και λίγα από αυτά για τις επικείμενες ποινικές διώξεις…

Το μακιγιάζ

Αμαν βρε παιδιά! Με το μέτρο, με το ρέγουλο τα μακιγιάζ ή τις βαφές… Δικαίωμα των καλοπιζόμενων, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, τα «φκιασίδια» ή αρχαϊστί τα ψιμύθια. Όχι όμως μέχρι του σημείου η αντρική κόμμωση να δίνει την εντύπωση ότι είναι βαμμένη μαύρη, με γυαλιστερό ντουκόχρωμα ή λάκα επίπλων! Οι κυρίες του μακιγιάζ ας φροντίζουν ν’ απαλύνουν αυτή τη «λάμψη» που γελοιοποιεί τις τηλεπερσόνες, με λίγη πούδρα. Το ίδιο και οι φωτιστές που μετατρέπουν με το εκτυφλωτικό φως, τα κεφάλια σε λαμπόγιαλα.

Οι παρατηρήσεις μου αυτές γίνονται με αφορμή τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στον Σκάι.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024