
Κολοκυθοκεφτέδες με τραχανά και δυόσμο
Καλοκαιρινά κεφτεδάκια
Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 1 ώρα, Ψήσιμο 5΄ Κόστος
Υλικά (για 25 κεφτέδες)
500 γρ. κολοκύθια (όχι πολύ μεγάλα)
50 γρ. βούτυρο αγελάδος
200 γρ. νερό
100 γρ. τραχανά ξινό αλευρίσιο
½ μάτσο δυόσμο ψιλοκομμένο
½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αβγό
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (και το πράσινο)
Διαδικασία
Τρίβουμε τα κολοκύθια στη χοντρή μεριά του τρίφτη. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν. Αλατίζουμε και τα στύβουμε με τα χέρια. Αφήνουμε για μισή ώρα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο. Μόλις κάψει και πάρει λίγο χρώμα, ρίχνουμε το νερό. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τον τραχανά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά.
Βγάζουμε τον τραχανά από το κατσαρολάκι και τον βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Στύβουμε ξανά το κολοκύθι και το προσθέτουμε στον τραχανά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε στο αλάτι, διορθώνουμε, αν χρειάζεται, και προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί μισή ώρα.
Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους πιέζουμε να γίνουν πλακέ 1 εκ. και τους αλευρώνουμε. Σε ένα βαρύ τηγάνι βάζουμε ένα δάχτυλο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για 5΄.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Καμπανάκι από τη Μaersk – «Φέσι» μισό δισ. κάθε μήνα λόγω του πολέμου στο Ιράν
- LIVE: Χάποελ Τελ Αβίβ – Ρεάλ Μαδρίτης
- Ο Άρι Άστερ ήθελε τόσο πολύ την Σκάρλετ Γιόχανσον στη νέα του ταινία που άλλαξε όλο το πρόγραμμά του
- Δημοσκόπηση: Τον δρόμο της εξόδου δείχνουν οι πολίτες σε Μητσοτάκη-ΝΔ – Εμπιστοσύνη σε Κοβέσι, συντριπτικό «ναι» σε εξεταστική για υποκλοπές
- Συνελήφθη στην Αγία Βαρβάρα 22χρονος με όπλο και 4.000 ευρώ – Έκανε απάτες παριστάνοντας τον λογιστή στα Γρεβενά
- Έχουμε βίντεο: Τι έγινε στα backstage της δεύτερης πρόβας του Akyla για την Eurovision;
