Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τελικά ο Τσίπρας ήταν μια στραβή στη βάρδια της Ελλάδας

Τελικά ο Τσίπρας ήταν μια στραβή στη βάρδια της Ελλάδας

Ούτε και τώρα μπορεί να καταλάβει ότι το Μάτι δεν ήταν μια ατυχία. Αλλά ήταν μια σειρά από συγκυρίες που ήρθαν να δέσουν με την ανικανότητα μιας κυβέρνησης να διαχειριστεί μια κρίση. Και κυρίως να καταλάβει τι κακό έχει κάνει

Δεν συνηθίζω να γράφω σε πρώτο πρόσωπο. Ακόμη και οι απόψεις που γράφει κάποιος πρέπει να έχουν μια απόσταση από το συναίσθημα, από την προσωπική ματιά στα γεγονότα.

Όταν όμως πρόκειται για τραγωδίες, και ειδικά όταν αυτές τις τραγωδίες τις έχει δει κάποιος μπροστά του και δεν μπορεί να τις ξεχάσει, ε τότε δικαιολογείται και ο προσωπικός τόνος.

Και η επίθεση δικαιολογείται. Σέβομαι απόλυτα το θεσμό του πρωθυπουργού και το πρόσωπο που τον υπηρετεί. Αλλωστε, αυτόν επέλεξε ο ελληνικός λαός, κάτι θα ξέρει περισσότερο από εμένα.

Όμως, αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας για το Μάτι δε χωνεύεται εύκολα. Ή για να ακριβολογούμε, απέδειξε την ποιότητα του πολιτικού ανδρός. Επιβεβαίωσε όλους αυτούς που λένε ότι δεν είχε ποτέ και δεν απέκτησε όσο ήταν στο Μαξίμου αυτό που ονομάζεται «κοινωνική παιδεία». Όχι ότι απέκτησε και από την άλλη, την κλασσική αλλά τέλος πάντων.

Ο πρωθυπουργός είναι μόλις 45 ετών και δείχνει τόσο γέρος, τόσο παλαιολιθικός αλλά και τόσο εκτός πραγματικότητας που απορούμε πώς τα καταφέρνει.

«Μια άτυχη στιγμή». Ετσι την χαρακτήρισε την τραγωδία στο Μάτι, στην ίδια γραμμή που έχει ένα χρόνο τώρα. Πλήρης απουσία ενσυναίσθησης, αν καταλαβαίνει την έννοια της λέξης.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την αρχή προσπάθησε να μας πει ότι φταίνε όλοι οι άλλοι. Ο στρατηγός άνεμος, κάποιοι αόρατοι εμπρηστές, τα αυθαίρετα στο Μάτι. Και τώρα η… ατυχία. Αυτή ήταν η πραγματική αιτία της τραγωδίας και τίποτε άλλο.

Δεν ήταν ότι κανείς εκείνη τη βραδιά, και ίσως και άλλες πολλές, δεν έκανε σωστά τη δουλειά του.

Δεν φταίει το γεγονός ότι υποτιμήθηκε η τραγωδία, ούτε η διαχειριστική ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού.

Δεν φταίει ούτε ότι ένα χρόνο μετά συζητάμε για το Μάτι χωρίς κάποιος να ζητήσει συγγνώμη, χωρίς κάποιος να έχει τα κότσια να πει «ναι, φταίω κι εγώ, λυπάμαι» και να βάλει τα κλάματα.

102 άνθρωποι χάθηκαν, χιλιάδες άλλοι έχουν δει τη ζωή τους να αλλάζει. Αλλά για τον Τσίπρα ήταν μια ατυχία, μια στραβή στη βάρδια του. Οποιος κι αν ήταν πρωθυπουργός θα έπρεπε μόνο και μόνο γι’ αυτό που είπε να τον «μαυρίσει» ο κόσμος.

Να τον εξαφανίσει από προσώπου γης. Ανθρωπος που δεν καταλαβαίνει τι λέει και τι κάνει, δεν μπορεί να διοικεί μια χώρα. Είτε είναι ο Τσίπρας, είτε ο Μητσοτάκης είτε οποιοσδήποτε άλλος. Δεν έχει το δικαίωμα να ασκεί διοίκηση.

Τελικά έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι τελικά ο Τσίπρας ήταν μια στραβή στη βάρδια της Ελλάδας.

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024