Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η τεμπελιά ξεκινά βιολογικά στα 7 έτη

Η τεμπελιά ξεκινά βιολογικά στα 7 έτη

Επίσης, φαίνεται ότι στην εφηβεία είναι πιθανότερο να εγκαταλείψουμε ένα άθλημα που απολαμβάναμε στην παιδική ηλικία

Μπορεί να έχουμε παιδικές αναμνήσεις με εμάς να τρέχουμε στην παιδική χαρά, στο πάρκο της γειτονιάς ή στις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά μία έρευνα έρχεται να μας ενημερώσει ότι τα επίπεδα δραστηριότητας ξεκινούν να μειώνονται μόλις στα 7 έτη ζωής. Τα παιδιά γίνονται πιο τεμπέλικα όταν ξεκινούν το σχολείο, ανεξαρτήτως από το αν ήταν πιο πριν δραστήρια. Επίσης, φαίνεται ότι στην εφηβεία είναι πιθανότερο να εγκαταλείψουμε ένα άθλημα που απολαμβάναμε στην παιδική ηλικία. Ερευνητές από την Φινλανδία εφιστούν την προσοχή των γονιών και τους προτρέπουν να προωθήσουν έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής για τα παιδιά.

Η έρευνα διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Jyvaskyla και το τμήμα Επιστημών άθλησης και υγείας, με επικεφαλής την Ιρίνα Λουνασάλο. ‘Από τη στιγμή που η σωματική δραστηριότητα σταθεροποιείται με την ηλικία και μας είναι πιο εύκολο να παραμένουμε αδρανείς, θα πρέπει να στοχεύσουμε νωρίς στη στάση των παιδιών πριν γίνει συνήθεια. Τα σχολεία και οι αθλητικές λέσχες πρέπει να συμβάλουν σε αυτήν την προσπάθεια’.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας συστήνει στα παιδιά 5-18 ετών να ασκούνται τουλάχιστον 1 ώρα την ημέρα, με ποδηλασία, τρέξιμο ή σπορ όπως το τένις. Θα έπρεπε επίσης να συμμετέχουν σε δραστηριότητες με μυϊκή ενδυνάμωση, όπως τα πηδηματάκια, 3 φορές την εβδομάδα.

Δυστυχώς, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη μείωση της σωματικής άσκησης στα παιδιά και τους εφήβους. Οι επιστήμονες όμως κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όταν οι γονείς υποστηρίζουν τη σωματική άσκηση των παιδιών, είναι λιγότερο πιθανό να είναι αδρανή. Η μείωση της τηλεόρασης συμβάλει σημαντικά σε αυτό. Οι ερευνητές τονίζουν ότι υπάρχουν οφέλη και στην ενήλικη ζωή, όταν το παιδί είναι σωματικά δραστήριο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024